召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (105)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我上網自己抽到
不過我係合併
打電話?
上網呀 連續一星期7:30起身上網抽
師傅都話冇學生試過自己抽到
覺得自己好好彩
4山街都1 take pass
高手
想問如果合併試fail其中一個part, 例如掉頭
下次係只重考掉頭定係成個合併試?
上網聽人講連個網都入唔到
你pass乙肥丙下次咪剩係考丙
5take 跌左5皮
未有查看交通情況同駕駛鏡一齊Tick 有機會有d路口位起步或者理論上係超越物體而你無望鏡 姐係考亞皆老街石鼓街轉左有條合併線就要望右加盲點,靠背瓏道d車泊出左要望鏡但未必要拉出個d

未能調整車速係因為太慢 唔關波段事 尾段如果車多唔上3都可以接受 但係成條路行得30咪附近就真係慢
尤其亞皆老街好易中伏 雖然唔係公路 但係佢都要你keep到40 多d

坦白講呢3個point算易執 不過快期一來就好急 可能今日抽到 兩個禮拜內即考 仲有機會新路段

最後 如果真係R穿頭都諗唔明點解 可以考慮拎report睇睇 都寫得清楚明白點解Take你呢3樣野
原來係21 咁你開車前睇鏡真係要操多d
5take都仲繼續考真心佩服
第一次證書課程 之後愈考愈無信心 狂搵人補鐘
補鐘價好似吸血咁 中間兩次仲要快期又跌3000
如果丙部7:31通都無 合併最遲7:34
無計 駕院延長到個課程到2023年1月 我要考哂先回到1皮返來
頭兩次係
第一次衰自己on9
第二次俾架DC9 閘出來
唔關學院事既
考車個陣係咪衰是旦一樣就fail
tick嚴重就一定肥
細tick睇官 好多細tick都可能無事
運吉署話澤安試場2023年8月1開始停用。

https://www.td.gov.hk/tc/public_services/licences_and_permits/driving_test/index.html

大家睇住啦。
懷念了 可以係入面做哂三手同泊車真係好唔錯
下屌 學車冇教過農圃道 之前考係考亞皆老街 星期五又考天光道 好撚驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞