我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
你預一星期到
你等新卡?
無卡但用750W + Liquid Cooler?

有冇消息
問緊.等等
係呀

停產

咁貴.不如買realforce啦.我用緊
不過PBT keycap可以另外買
我有隻realforce r2
近排想用87鍵 無線
Realforce r3買唔到
真係好撚仆街,本身只係貴多一舊水,而家要另外比三舊水買套keycap
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,670

1 x [8月優惠]ASRock Z690M-ITX/ax DDR4 Mini-ITX
價錢:$1,570

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月限量優惠]Gigabyte Radeon™ RX 6700 XT GAMING OC 12GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$2,999

1 x [8月優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular 砌機減$50
價錢:$1,099

1 x [8月優惠]Fractal Design Torrent Nano ARGB Tempered Glass Light Tint Mini-ITX - Black
價錢:$920

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,306
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCw0MDMzLDQ2NTIsNDk2NCw1MDcxLDUxNTksNTI1OSw1MjU5LDU0MTg

部腦突然死左,唯有提早砌新機,暫時用6700xt頂住,等之後再換4080。條list ok嗎?
我用緊佢最貴個full key

無論打機反應定係手感都超越過機械式keyboard
底板用h670m itx 都夠了
係返唔到轉頭
紅軸勉強接受到
我冇用機械式好多年

d gaming keyboard用機械式做賣點

其實機械式都唔係問題.因為靜電容一定貴過機械式

但係有d 機械式賣到千中千尾

靜電容冇野輸俾機械式.連反應都係
所以我首選其實係realforce r3
研究緊點買
好,我改完落單,都係一星期有?
我自己amazon jp

哭能咗
巴打,有冇deskmeet x300賣點解香港唔見有
因為香港真係冇入
已落單,希望無電腦下熬到一星期
唔怪得搵唔到有人賣,但又見到epc 有出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞