我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
唔會啦,有收過你個order confirmation
如果聽日打風,係咪後日先有人覆

實體制禁出黎個menu係咁, 例如圖像功能/黑平衡etc佢暗色左,唔比揀
說明書都冇講呢個問題

之後我跟說明書set左brightness short cut,可以用實體制直接call條brightness bar出黎 但較條亮度bar,但實際亮度冇變 (單/雙mon時都係咁)

我之前係要用osd sidekick撞手神佢10次先有一次會聽話轉亮度 一係拉完條bar冇反應 一係個software沒有回應

唔知想點
你聯絡gigabyte順便講埋 雙mon時冇得144hz windows 進階顯示設定個重新整理頻率揀完144/165之後佢會自己revert番60hz
咁奇怪

你聯絡我客服先
會有人覆你的
你預下星期頭附近
明白.我同佢講下
我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合
https://lih.kg/xHAvegX
我試左幾個driver都係咁頭先睇睇下disney+都黑mon熄機
有試過用ddu完整del咗個driver先再裝過?
聽日試下最慘係冇特定情況會發生
好奇怪.如果試哂都唔得.就可能卡問題.或者真係amd bugs
如果用埋ddu再裝都唔得,我應該直接搵你定搵代理好
想請問下裝cpu 塔散 點樣知道頂唔頂ram 裝唔裝得落
暫時未買

我用緊 b360m-e gaming 板 想裝下面依款

Noctua NH-U12A 120mm Premium CPU Cooler with Two High-Performance Quiet NF-A12x25 PWM Fans
搵左我先
u12a一定唔會頂放心
唔該哂咁我就放心買了
悠老闆請教下

我用緊tuf h670,塊板有4條m.2槽,我本身已經用緊3條980 pro for唔同用途,而家想用埋最後條槽,純下載嘢用,下載完嘅嘢就會過落其他3條度儲存,唔會做其他嘢,想平平地買條500gb粗用。

gen 4黎講,見你sn 770個價吸引,呢條有冇伏?有冇其他推介?
我3條samsung 1條wd應該冇問題?
想問下大家
係法奧買機 佢幫你裝定WIN10?
係咪裝UEFI?
各位巴打點睇我條list 我而家部電腦用左7年就打柴平時打下apex 同做下文書野咁

1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,520

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$769

1 x [8月優惠]ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 LHR (可單買或砌機)
價錢:$3,499

1 x [8月優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular 砌機減$50
價錢:$1,099

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x Acer KG251Q Dbmidpx 25" 240Hz FreeSync Gaming Monitor
價錢:$2,399

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,034
https://www.faroll.com/customize#MjE2MCwyOTg4LDMzMDQsMzc3OCwzODE5LDQ2NTIsNDkwMCw0OTI2LDUyNTksNTI1OQ
萬一都係,係咪要送修?
香港係咪冇RX6700 賣
如果真係.我幫你搞.giga我會搞得好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞