我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
想問下依條

LIAN LI PW8-V2 ADDRESSABLE RGB STRIMER Plus 8-PIN
SALE

係咪8+8 我張 3060ti 得一個 8pin 頭 佢條燈帶係咪冇得拆開唔岩用
咁應該張卡有問題
可以唔插個pci-e頭既.要屈一屈
你好,想問咁有無野要改?
普通打機,想用3070,budget 12,000

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,599

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$769

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3070 OC Edition 8GB GDDR6 V2 LHR(可單買或砌機)
價錢:$4,399

1 x [8月優惠]配ASUS 3070或以上顯示卡 FSP火牛減$200
價錢:-$200

1 x [8月優惠]FSP Hydro G Pro Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$849

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,164
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NiwzMzA0LDM3NTUsMzc3OCw0NjUyLDQ5MTAsNDkyNiw1MjU5LDUyNTksNTQzMg
冇咩好改了
真係咁黑?我tg yujihw?
yes
最慘係2)同3)都係間歇性出現
話佢影響大又唔係,影響係細又唔係
80ti 玩3A 4K特效全開 好似幾難穩定60fps或以上
係咪要換卡了 但40系好似就出
80Ti梗係等40啦
悠二會唔會知 ROG Loki 1000W SFX-L 香港幾時會上
我都問緊
驚等唔切 Zen 4 上,最後會買 SX1000
今年內會有既

不過咩月份未知
噉睇嚟都係等唔切
pm咗你了,悠二様
Valkyrie 水冷好用嗎?
性能暫時最勁.但大陸野黎其實

躁音勁少少

不過第8代asetek出左了.應該黎緊一兩個月出
諗緊NZXT 定係Valkyrie 好
Valkyrie 好似平靚正 CP值幾高
你好,想問220815000105990大約幾時出貨?
想問文書機

I7 gen12 (包顯示卡)邊粒抵玩?
悠二會唔會上架呢隻時不時就有人要odd,呢隻有odd而且散熱應該都幾好,望落都比較現代相比你間嘢其他啲焗爐odd箱
除左giga lc 3之外有無收到風有無其他廠會跟8代pump
rogasetek gen8好似就係前幾日rog嗰個發佈會度announce,nzxt/msi高階呢啲用開asetek既應該都會繼續用
話說ek隻水冷乜事記得好耐之前就一路話就快到就快到,到而家都未有影既大陸都已經賣咗幾個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞