我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
你介唔介意影一影你隻火牛俾我睇睇.因為我想知道實際型號.咁我可以知道隻牛個品質.再睇下判斷你可以用咩級數既卡

好彩上次拆過黎望幾多w 我唔介意直接買個大650-850

另外呢個係上次比人執 然後佢話dsiplay又冇 cpu又冇

平少少 就執左手頭上果堆 都仲耿耿於懷

今次執 真係跟足冇悔
呢隻牛當時黎講.不過今時今日的話.都一般了.因為佢得400幾Watt 12v供電

如果你升級的話.最好就換埋隻牛

不過你有冇話想部機用途係咩.睇下點幫你
都係打機
最近steam 玩以前既witcher 都疾疾下 所以先想換
咁換得 預番用4-5年 我好隨意 本身諗住換display ssd hhd
ssd hdd 到時隨便執大少少 就ok
主要係display 轉咩隻相容 or 等半個月後先買?
如果有提議 我都可以換埋cpu/底 不過樣好似差唔多買過晒成部腦
火牛推介埋比我
thanks
其實就咁換張卡.換埋牛都應該勁好多

黎緊係出新卡.但冇咁快出中低階級數.一開始直接出旗艦.下年先出中低階
1 x [8月限量優惠]Gigabyte Radeon™ RX 6650 XT EAGLE 8GB GDDR6 (可單買或砌機送Aorus M2)
價錢:$2,399

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $2,978
https://www.faroll.com/customize#NTM0Miw1Mzc0
掂呀 咁我可唔可以跟隔黎post轉做3060ti

咁執就多千幾到
可以.遲下先再大改部機
Thanks
有隻m.2 ssd,但塊板係b85m-g,點先用到?
唔洗裝windows,用黎裝game讀圖快啲,係咪就咁買pcie adapter就得?
平時法奧訂貨 送貨冇人收多數會點 有冇得自己去拎

你見我搵你嘅時間都半夜
如果買中價機6000~7000喺你度砌,有冇必要等多陣先買?見隔離post你哋講話會出新CPU同新顯示卡
開機無畫面 底板VGA led長着, gpu插翻舊機用又無問題
點搞
舊gpu: ZOTAC 1050TI OC
訂單編號:220822000284820
壞 50蚊幫你搞掂佢
你打小左個0
冇 50蚊係收
500蚊係修
幾時出煙條13 代同埋n記4xxx display card?
利申仲用緊4系 cpu RX570
死黑店黎
聽日
今晚要扎定
又係你 睇岩鍵盤未
比得錢未呀
6000 7000 我覺都仲可以而家 黎緊出既野 唔算話係中低階 當然你可以選擇等
Tg我先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞