我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
你講psu shroud上面?無記錯係唔得,佢無fan mounting
正如 百幾hz同60hz

好大分別

我身邊有朋友毒緊我240hz
唔係講笑 240hz真係好爽
機箱用Ssupd Meshlicious Case with Riser cable PCI-E 4.0 ver,我見唔少人都建議用ddr4先問呢兩塊板
因為其他人用ddr4 itx好少會配i9我check咗下giga嗰塊b660i供電用i9唔超應該都問題不大,asrock就一定唔得,但係giga嗰塊得一條m.2好似唔係好夾咁,呢個你自己考慮同埋呢隻箱cpu建議用無f有內顯,萬一條riser有乜問題都方便check
悠二巴張枱點樣
以前都會擺下面
但驚會唔通風
KC3000同air 100仲會唔會有
岩岩先返到屋企.繼續回覆
kc3000一定會有.air 100.未知.我試下傾下
冇架[sosad

我電腦係U型大枱個種

放到34吋同左右喇叭

地下就放電腦同雜物.完全冇理到部電腦
我諗住黎緊換隻oled 34吋. 180hz附近

dell出左.等緊其他牌子出
冇咩問題
買 dimmable desk lamp算啦
機箱太暗
高hz係咪打機先有用?
平時上網睇片應該無用?
落左單,麻煩跟跟望下唔該哂

幾時送貨
等左好耐
幫手跟跟
今晚送
咁樣得唔得
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月優惠]ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 OC Edition 12GB GDDR6 V2 LHR版本 (可單買或砌機)
價錢:$2,999

1 x ASRock DeskMeet B660 Mini-ITX Platform
價錢:$1,960

1 x [8月優惠]Gigabyte G24F 24" SS IPS 170Hz 1ms Adaptive-Sync Gaming Monitor
價錢:$1,499

1 x ASRock Deskmeet Intel® AX210 Wi-Fi Kit
價錢:$150

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,346
https://www.faroll.com/customize#Mzg1MywzOTkwLDQ2NzYsNDk2MSw1MDcxLDU0MzgsNTQzOQ
冇咩問題
正常上網睇片.其實1xx hz 同60hz好大分別

因為你將個鼠標左移右移都順好多
我由60轉144淨係睇得出個滑鼠郁得順好多
睇片睇唔出分別
片係難睇d.因為唔係你"操控住"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞