我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
想問下gigabyte 個kvm點用?

我插左條apple 原裝type c線落去個mon度,用黎駁macbook 同埋ipad都detect唔到
mac好似未必得
想問下220821000222383大概幾時送到
我而家既spec,其實都係1080p+144hz
但如果可以的話都想上2k,可以點update

唔該ching
想問呢個舊list想換display係咪要連底板換?
Mom係2k嘅LG,平時打機睇片多
有冇野用得返,定建議成部砌過?

唔該晒
應該今晚送
認真.到10月再問.到時有新cpu新卡
認真.呢部機.我覺得要升級的話.最好換埋cpu同底板

如果要換勁d既卡,就要換埋隻牛.其他都可以留返

係ssd方面.你使唔使買隻高容量d既新一隻
悠老闆

想問下條list得唔得,依家落單,幾時可以送到貨(急用🙏)

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x ASUS PRIME B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,120

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月限量優惠]Gigabyte Radeon™ RX 6700 XT GAMING OC 12GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$2,999

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x [8月優惠]MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$399

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x [8月優惠]Gigabyte G34WQC A 34" VA 144Hz 1ms G-Sync Compatible Curved Gaming Monitor (送Aorus M2 Mouse)
價錢:$3,099

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,003
https://www.faroll.com/customize#Mzg1Myw0MDMzLDQ2NTksNDg4NCw0OTYxLDUwNzEsNTI1NSw1MjgxLDUzNzQ
問題冇咩.要下星期先得

而家都5點星期四
我覺得睇自己砌咩機啦

高階少少咪買隻有埋type-c既機箱.反正有type-c既機箱都係通常比較靚d

不過就算冇都唔緊要.而家好多新底板後面都有
預返下個星期

送貨前司機會聯絡你
咁係咪要send部機俾你搞?
定有得上門收機?假設揀好cpu, 卡, 底板, 牛
Miss咗我
搵我客服.講返話想升級電腦

可以上門收機唔洗自己搬過黎不過100蚊運費
一定得
好快.新機我地一定最快速度處理
岩岩聯絡左我今晚收 辛苦哂
ASUS ROG Strix LC(ARGB雙12cm風扇)顯示卡 v.s Gigabyte AORUS Xtreme WaterForce(全黑三12cm風扇)顯示卡
邊款散熱效果好啲?
好問題.網上Review都好似冇乜講呢兩張對比

不過.我會估Giga個張好少少少

3090 ti 400幾500watt

360排應該點都勁過240(單講GPU)

其他就要睇埋水道點行.同埋個散熱板點設計

不過giga waterforce好似一直都唔算話太差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞