(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 21

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
都會嘅 對比深啡色或者淺啡色嚟講
因為我買咗dark grey 未有得攞,好期待
藍色真係好靚
1000蚊度有冇咩好介紹?
呢副咁蝦人戴 你都買得落手 師兄肯定好靚仔
香港配鏡每個level中間嘅差價都幾誇張
1.6 1.67同1.74 每一個level可以隔成一倍價錢
日本配hoya每隔一個level差千零二千yen
我臉型都算carry到 又方便太陽鏡+日常用 一流🤣🤣🤣
想問工作需要長期對住水面,如果想買副雷朋太陽眼鏡,應該買咩鏡片?
另外如果去海港城買會建議真接去亮記配定去完雷朋再去亮記
你地有無買獨立包裝眼鏡紙巾抹?

屋企有盒Zeiss lens wipe
效果都好好,講明可以抹鏡頭唔傷coating
雖然佢有酒精成分我都唔知點解唔傷

另外見小林眼鏡清潔師就平d, $50 40塊
萬寧屈臣氏都有

兩款質地好似唔同?
小林好似係用不織布
菜司都係用紙
我係Amazon 買咗2盒
220塊 110蚊到

但我只會抹鈦框既鏡

賽框就
想配無框眼鏡,有冇邊到推介?同埋係咪會貴過有框嗰啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞