(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 21

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
黃店眼鏡舖(轉自post 16)

康明視力中心Hong Ming Optical 荃灣
Focus Optical 匯澄眼鏡 荃灣
Lano Eyeswear <好似門市已執但仲有網上
Glassholic眼鏡狂熱 元朗 將軍澳
万視屋健ちゃん 深水埗
KOS隱形眼鏡專門店 深水埗
Health Care Optical 保健視力 灣仔
Genic Eyewear 旺角 (有賣假金子紀錄)
The New Black Optical 旺角
Mini Con City 旺角
JandKshopp95 旺角
The New Black Optical 銅鑼灣
眼鏡星球 觀塘
iPoint Optical視點護眼 深水埗
昭和眼鏡 油麻地 深水埗
零式光學 深水埗 旺角
二町目眼鏡 旺角
Otto Optic傲瞳視力 旺角
Cornerstone.optical 旺角
USKO Optical 旺角
香港視力Optichk 銅鑼灣
二代目眼鏡專門店 觀塘
Pepper Optical 觀塘
愛家眼鏡 堅尼地城
上個post快到

好似冇咩人玩Rigards
諗住今日收工去買眼鏡
有咩要注意
新post lm
1. tvr arnel (not tvr arnel ii)
2. bronski
3. native sons guerrero
如果以上全部都係揀黑色, 大家會揀邊副
邊副好j啲?
放心做啦, 而家好成熟架啦

而且做左唔洗再買眼鏡
我都就黎換
應該揀hoya hvll 1.6
平平地
我又唔駛漸進唔駛防藍光
用Celluloid 果副
LM
樂天 ¥14000 咋

抵用啦
咁我配都唔係好貴
上面堆小店都ok
我都想驗埋度數,話晒上次已經六年前
去poly 驗穩陣喎, 街鋪好多視光師都流

除非有相熟
如果係街鋪配,仲洗唔洗去poly 驗咗先
如果你滿意幫你驗開眼果位視光師就唔洗

不過都建議試下 poly 專業驗眼
poly 驗完拎住result 落街鋪配?
開個post討論ICL啦
我都想做
poly 驗完拎住個度數

1) 搵返你相熟鋪頭配
2) 去日本樂天網配
冇相熟鋪頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞