(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 21

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
Crown panto真心正
記得搵嗰個阿叔驗眼
邊個? cb?
New Black/ 金子/ 愛家呢啲會唔會驗埋pd lpd rpd?
Poly啲booking full哂
睇嚟巴打有研究
有研究但冇錢買
有冇師兄喺寶血或者盲人輔導會驗過眼?想知會唔會驗埋角膜個啲定要眼科先有
new black有用部電子測量儀黎驗pd
但佢d近視散光數值會錯

旺角新黑幫我右眼近視配深咗75度
散光個角度都搞錯埋

雖然我都係俾500喺Puyi驗完眼之後先知
但係我都唔係好理解點解可以錯成咁
同我一樣 兩邊近視深左50度
散光axis歪左
睇黎新黑驗眼真係有問題
我對上去puyi配眼鏡又係話個度數有啲出入
唔知喎 你要問下嗰個新黑打手先知
支持大家去新黑配眼鏡 驗眼唔好唔緊要 反正款多服務好
你新度數比舊嘅深左都可以解得通
舊度數深過新度數真係
呢度暫時已經有三個人有同樣問題
點撚樣驗架
我唔明點錯到喎唔係用部機驗咩
佢先對左散光先問你圓點圖邊張清較你個軸
之後再睇近視比字你問你邊張清最後問你紅底清定綠底清
之前係海港Puyi配個驗眼流程就係咁上下
佢應該係近視塊鏡片一開始就落重手左
至於點解散光axis會錯我真係唔明
試嗰陣明明睇得好清楚
唯一可能性就係佢校axis嗰陣冇試到最好嘅角度就算數
巴打想問下如果咁樣寄過去配,焦距個啲資料駛唔駛比埋佢定係其實都唔緊要?因為之前配咗副新眼鏡同舊個副同一度數,但係帶個時暈咗好多,後嚟去第二間個視光師話我新個副個焦距差咗好遠 新個副鏡片大過舊個副好多
係深層驗眼之前有部機會基本驗下先架喎
咁都錯到?唔撚掂喎
咁做咩都好, 緊係要比足數據對方啦

所以不嬲話比$600去poly 驗, 街嘅視光師靠唔住質數太參差
法律上唔洗真係日本造先可以打 "日本造"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞