[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [6] 大奶…

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
玩到第三章
啲英雄任務玩到好出戲
有冇汁
套衫優妮著完有效果
男人都有
留意下個屎忽
想問支線 以太不夠了
派諾彭去唔同地方有冇咩特別影響?
英雄圖鑑度睇師道覺醒任,第6個好似唔係單獨任嚟,包含係師道覺醒任務入面,完咗就2個解晒
玩到5章,技能越開越多越易打,今集一爆一個round chain attack 基本上都已經夠ko ,已經唔係休息點升lv ,普通清quest 都係咁升 今集boss 設計真係敗筆,真係打完都唔記得係邊個,系統同畫面都比第二集好,但暫時感覺冇第二集角色咁令人印象深刻
Attacker職業,拔刀有即死效果已經壞咗
用拳鬥士拉滿暴擊率機乎0斷,攻擊力都唔洗拉
除咗Boss怪,其他都可以打出即死
男豬帶其他5人升職業等級,裝開場100%,大技全部裝星輝士個招,做拉拉隊上滿 buff
最勁好似見12秒打完200LV 既艾歐尼翁最強
一早都話要揾樂園
用easy黎討論呢個問題怪怪地
點解對面十個有九個都係人妖聲
第二代男主角咩料先
就算冇dlc,真都已經係同n同級既角色描寫
單講反派魅力2代應該係最好
英雄任務
支線任務
後期都幾無聊
唔係去a點打怪 就係去b點收集素材
跑圖但d人物對話都係可有可無的感覺
戰鬥動畫又無得skip
去到第六章七十幾lv
都淨係解左兩三個覺醒任
愈玩愈慢
想知你想隻rpg仲可以玩出咩花樣 打怪又無聊 採集又無聊
如果將kingdom heart 2(淨係用2去比以表公平)嘅organization XIII嘅人同XB3嘅執政官去比較
就會覺得XB3啲反派嘅描寫真係好單薄
2代雖然要抽但起馬支線好過晒呢班英雄任
咁又唔係 石動 師道 新名 亞謝拉呢d都幾好

其他一般 係真白最膠
例如呢 七冰支線要你刷傭兵團?定係整飯團個異刃?宮比羅搵返自己係邊個?定追求強者?好似力男咁幫人

我真係唔覺同二代比有差幾多
4章中暫時評價
XB3 X
真之XBX O
如果話XBX係災難,呢代暫時係可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞