[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [6] 大奶…

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
1 2集都有玩
佢D招取消時機好怪,用落去好唔順手,同埋降攻擊仇恨既代價係攻擊力輸其他打手一截,聽人講到後期攻擊手易OT果時呢個職業有番少少用,但而家岩岩拎到真心唔好用

不過岩岩拎到果陣條主線同佢專屬任務路線綁死埋一齊,所以都係set左佢做第七人,但明顯比唔上石動同格雷好用
求問三劍客之戰要點解?
上網見人話要解佢d副任
但成個殖民地一個任都冇
前期幾有用,到後面你打破防倒地效率越黎越高就唔太重要
呢個系列有強逼症係會玩到burn out,我玩1代果時就發現d支線唔好急著做哂,一路推主線一路得閒慢慢清會舒服好多(1代我最後都可以一輪大致做完全支線)

不過今代佢壓主線敵人等級真心有少少太over,2代由第4章開始明顯壓低主線boss同路邊怪強度,但都會係沿路分支放番同玩家咁上下lv既敵人俾你去挑,今代真係只要去做一兩個英雄任務就會超過主線5lv起跳,但主線一路上D怪幾乎全灰,一係就跳到6-70級以上,擺明唔係比你而家打,都幾影響主線體驗
呢首比weight of life仲似處刑曲
第五章
https://youtu.be/ucSiXMgGvSQ?t=386
咁就要睇下啦, 幫你tag埋佢最引以為傲既個句
召卒就變身放範圍技
要改下時間 npc 早上/ 夜晚 先出現
垃圾
重開game後即刻多返成堆任
玩hard仲要同lv秒唔到
除左升lv係咪無咩解決方法,唔想等級壓制
咁唯有試吓4奶2t頂唔頂得住
最後都要返營地升到50lv同埋all in睡眠技先搞掂
btw 如果係中間打,一開波就會召6隻卒
拉去場邊打會分批3隻3隻咁召咁奇怪
澤恩個英雄任都好撚無聊
我聽住佢條3嘅片咩劍神連擊我都笑出聲 連鎖攻擊都可以講咩劍神連擊
終於到結局
好似玩左70幾個鐘
拎完七飯頂唔順推下主線先
啲支線一個完咗即刻接一個咁
關於結局

有冇巴打知師道20lv個任最後一個士兵係邊
卡咗係5/6
上網睇話做完5個自動有問號 但我帶埋英雄
試埋揾個人用佢個職都冇觸法到個問號
浮島個地圖又係唔知邊條友設計
算大 但一個傳送點都冇
要用滑行鋼索都算 一個唔覺意跌鳩死左
又由頭行過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞