突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike
照師兄話分裂同統一唔先幫, 咁以色列,阿拉伯同巴勒斯坦, 根本上都係猶太人種, 宜家只不過分裂緊

聽師兄一講自古以來就火, 政客高官最鐘意攞呢啲9up唔使本, 為左大義既on9籍口幫自己人攞著數

不過算啦弱肉強食, 無話邊面啱邊面錯, 只係希望唔好合理化件事
時代進步方案
依家問題似係太多錢
不過D錢唔係普羅大眾度
而係集中晒係D富豪身上
貧富懸殊 因而令全球經濟發展無以為繼
BIBI堆撚樣連D殖民區都唔係肯拆同加沙封鎖人道物資都唔肯比人

啱既傾投降都叫傾
以色列人面對左咁多苦難
無人會質疑依d行動的正當性
更何況以色列有成美國撐腰
屌 你成班阿拉伯垃圾聯手 打以色列
人又多過人 都打輸

而且你班阿拉伯垃圾仲鬼打鬼,想謀約旦國王個位

咁怪撚得邊個?想撐你都撐唔落啦
唔好搞笑
前幾日已經講明美國係世界唯一軍事超級大國啦
錢從來都係富豪到
而家問題係國家同人民窮 無左流動發展唔到
班有錢人肯定唔會自願放錢出來發展社會
一日佢地唔嘔返d錢出來 個世界都係發展緩慢
所以打杖咪會財富再分配
因為戰火無情 子彈無眼
人人面對死亡風險都係均等
而且戰爭期間 有錢(CASH)都無用
但你生存到 戰後就係贏家

所以正常計有錢佬係唔想打杖
有錢佬都想長搵長有
但佢地又解決唔到資本主義難以為繼的經濟危機
即使有心亦無力
美國一樣打唔贏越南同阿富汗
個重點係睇戰爭形態
海灣戰爭 美國贏到開巷
有錢佬一早收到風搬錢走左去安全地方喇
你估窮人最後一刻先知打到來咩
俾人殺得應該都係俾人睇中左一定要佢死掠奪佢資產 的確有部分資源係會重新分配
打仗用處反而係國家砍掉重練同被迫資源遷移發展新地方
巴解,哈馬斯本身就不停鬼打鬼,伊斯蘭世界都係,成個阿拉伯地阿拉伯人以億計,以色列全國人口就只係香港咁上下,阿拉伯伊斯蘭世界真係百分百團結早可以熔左以色列,但伊斯蘭本身就係什葉派vs 遜尼派,互相仇恨去到同恨以色列差不多,同埋不同酋長,皇室之間又多心病,以色列真係唔係單憑打得就可以企左六十幾七十年
https://www.netflix.com/watch/80177955?trackId=255824129

有Netflix的巴打可以睇,摩薩德史上其中一次最成功的滲透行動
又唔見美國地氈式轟炸沖繩
人地先係對地轟炸嘅fans
係咪唔識英文
巴佬連約旦國王都想謀
阿拉伯兄弟都咁搞

點撚樣撐姐
睇貨幣戰爭上腦
點解興特務出身
Sayeret Matkal 係特種部隊
唔係特務
阿拉伯同猶太都唔識分?
講緊軍事實力喎,我就算讓你離題講其他,咁你都要比個例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞