突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike
猶太人過於保守,又為左維持種族優越感而唔會刻意傳教
而伊斯蘭教嘅同化力先真喺恐怖
自古以來係呢到突然間係好合理
咁又真同以色列比老共對南海個自古以來都好似數到明朝定宋朝又真係合理好多
成個中東應該得火雞可以同以色列抗衡下,其他全部都唔入流

能力上沙地應該都可以嘅,不過冇誘因

所以我先話猶太至少侵略性冇咁大
自己閉門造車算

其實同宗同源之下兩者唔戒律其實有啲似

但蛔真係進取亂好多
讀下書先啦
當年納粹係阿拉伯世界好多人buy用黎反英美法統治
伊朗都有諗住親納粹
只係俾英美推翻左
https://chinese.aljazeera.net/news/2017/12/17/truth-of-the-meeting-between-husseini-and-hitler
如果以色列有美國咁大分分鐘可以平排

班友好似為戰鬥而存在咁,明明個國家咁細,側邊d國家成日打仗逼曬佢地潛能出黎,連美國都用緊作地嗰套格鬥術,好似係同截拳道差唔多,都係集百家於大成,先發制人插眼挖鼻鎖喉嗰d
聲稱, 勁
沙地真係垃圾只有錢
比也門恐怖分子打返轉頭
猶太人正宗你唔搞我我唔搞你,大家齊齊搵錢/你啲錢比佢搵哂
算撚數啦打胡塞堆王爺軍柒撚到呢
我心諗美帝你打算走然後放個場比沙特同以色列睇咪啫係叫以色列單挑
我#335有講
德國 : 誰打誰, 我叫被打的快投降
拎人道光環啫,實際上反到啲乜,全世界都係猶太人操盤
沙地之前用美軍裝備打也門都柒到仆街
邊夠以色列打

土耳其難講
而家就咁睇好似好勁
又豹2又f16
不過恰下亞美尼亞庫爾德就得
Credit to 香港軍事台
入面有埋影片
https://t.me/HKMilitary

———————-

巴勒斯坦聖戰分子發射的火箭

———————

巴勒斯坦伊斯蘭聖戰組織宣布他們已做好戰鬥準備

———————-

以色列鐵穹系統正式運作應對來自加沙發射的火箭

———————-

以色列開始受到火箭攻擊

———————-

以色列最新一輪動員了25000名預備役人員

——————-

以色列開始動員預備役人員,以加強南方司令部、防空部隊、前線司令部、戰鬥部隊和總部的部隊

———————-

以色列國防軍收到情報指兩支裝備反坦克火箭筒的小隊準備對以色列發動襲擊,以色列先發制人將他們消滅,並將他們的指揮官一起消滅

—————-

巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動表示將會在Al Ja'bari 葬禮後回應以色列

前因後果:以色列四天前在西岸拘捕了巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動(PIJ)高級官員Bassem Saadi,其後PIJ一直聲言報復

今天以色列國防軍聲稱收到情報指準備使用火箭對以色列進行襲擊,其後選擇先發制人

—————-

以色列國防軍聲稱到現時為止擊殺了15名巴勒斯坦恐怖分子

——————

以色列擊斃第二位巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動指揮官Khalil al-Bahtini

————-

巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動指揮官,Al Ja'bari 已被以色列國防軍擊斃

————-

以色列電視台Channel 12聲稱以色列國防軍收到情報加沙地區內的聖戰分子準備對以色列發動攻擊,因此決定先發制人

以色列聲稱因巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動的威脅而決定現在攻擊加沙地區內的巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動建築

以色列國防軍發言人指本次行動被命名為「黎明行動」,目標為巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動
用石油換sir this way咪得
慢慢打
反正真主兩邊都唔撚撐
繼續食花生
法國應該係 誰打我 我投降
其實加沙冇正規軍
仲屎過塔利班
點打
tiktok已經將敵人出賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞