突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike
以色列好暴力 點解唔用和平手段去傾
會唔會犯左國際法
講啲嘢咁熟面口嘅
人地既黎明行動
以色列幫美國試緊武器姐
炸死一個壞人,但要十無辜者陪葬,傷者幾十人,值得嗎?
who care ?
老實講, 我如果係巴勒斯坦領導人, 就直接投降,希望以色列能不排外地對待我國國民。

你諗下以色列其實係各方面都好優秀,上至軍事,下至教育, d 垃圾中東佬一世都做唔到。乖乖地投降比人管仲爽,睇香港就知, 如果中國搞? 得咩? 英國就搞到世界第一港口啦
邊記得咁多啊屌你老母
佢成撚日開拖啊
巴勒斯坦啲政客水平太低又冇腦 成日行錯臭棋
仲周圍咬自己人 咬到班兄弟都唔陪佢顛
政治其實真係要成本 有係有高地大哂
巴勒斯坦就係最好嘅反面教財
係有高地大哂
各懷鬼胎
對付巴勒斯坦呢D恐怖分子駛乜講道理
係咪大部分巴人都係咁樣諗先?至少我接觸過嘅寧願two state ,連好多住喺tel aviv嘅左派猶太人都贊成架,但以色列政府唔聽民意拒絕在先喎

前排Ramadan 人哋喺mosque崇拜緊,以色列警方就闖入去掉催淚彈又盛,無人講
但調轉巴人喺佢哋崇拜嗰陣搗亂你哋實會話巴人抵死啦

再前排有班Jewish私自將巴人屋企據為己有,你哋又唔講?調轉巴人咁做你哋又會話最好消滅哂所有中東佬喎

個邏輯咪就係中東人地底泥,猶太人最高最神聖最好就自己做埋猶太人嘅奴隸幫佢哋奶腳板,係咪?
巴勒斯坦想謀左約旦王位,你估大家信回教一定要對佢好咩?
其實的確好多巴人都係咁諗

以前巴解揸旗果陣早就講緊要滅絕以色列人

其實根本兩邊都想對方冚家剷,仲講乜撚嘢邊一邊係正義d

成件事根本世仇嚟,點講兩邊都無可能比對方正義啦呀嗎
印弟安人自己10鳩土皇帝還比邊個
羅柴家唔係猶太人,睇少啲on9 yputub 啦
仲有當初中東戰爭阿拉伯人同巴人當以色列人係戰靶咁又唔講?

巴人同納粹企埋一齊玩holocaust 又唔講?

巴人之後唔夠打啦,玩帶路黨搞到黎巴嫩依個中東巴黎收皮,約旦同科威特差d俾巴人帶路黨收撚曬皮又唔講?

成件事巴人又點正義呀?

即係佢做雞蛋果陣你就撐佢?

咁他日猶太人當初俾阿拉伯人圍歐,你係咪又撐猶太人先?
邪教國家
係咪大部分巴人都係咁樣諗先?至少我接觸過嘅寧願two state ,連好多住喺tel aviv嘅左派猶太人都贊成架,但以色列政府唔聽民意拒絕在先喎

前排Ramadan 人哋喺mosque崇拜緊,以色列警方就闖入去掉催淚彈又盛,無人講

再前排有班Jewish私自將巴人屋企據為己有,你哋又唔講?調轉巴人咁做你哋又會話最好消滅哂所有中東佬喎

個邏輯咪就係中東人地底泥,猶太人最高最神聖最好就自己做埋猶太人嘅奴隸幫佢哋奶腳板,係咪?

巴人之後唔夠打啦,玩帶路黨搞到黎巴嫩依個中東巴黎收皮,約旦同科威特差d俾巴人帶路黨收撚曬皮又唔講?

成件事巴人又點正義呀?

咁猶太人當初俾阿拉伯人圍歐,你係咪又撐猶太人先?
就算大家係穆斯林,齋用什葉派vs 遜尼派都有排玩

沙特親以色列然後同伊朗鬥
The Palestinian cause is a just cause, but its advocates are failures and the Israeli cause is unjust, but its advocates have proven to be successful. That sums up the events of the last 70 or 75 years. There is also something that successive Palestinian leadership historically share in common; they always bet on the losing side, and that comes at a price.

其實呢句已經係最好總結

https://youtu.be/edKZbu5OM1c
歷史方面睇嘅話兩邊都唔抵幫,但人嘅潛意識會同情弱勢嗰方
無奈有好多人嘅思維仍然停留於非黑即白嘅階段

美國同以色列咁frd就係知道中東國家多數反美,所以揀咗以色列做buffer zone仲養到咁肥大,但其實大部分嘅以色列猶太人都不屑於同美國人合作睇在利益份上先同你咁frd咋

成件事巴人又點正義呀?

咁猶太人當初俾阿拉伯人圍,你係咪又撐猶太人先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞