突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike
所以我覺得依種思想真係唔要得單純要非黑即白咁,對邊一邊都唔公平

猶太人其實好多時都係見風使舵依個都無乜爭議,但係人地勝在夠團結,依個係好多民族都未必做到
能力問題
日本隔個海都打到大半個亞洲 包括中國
終於有人講holocaust ,就係因為holocaust 猶太人先可以日日都提住,甚至連美國嘅cartoon都一定要講holocaust,兼用antisemitism 嚟為自己啲衰嘢做擋箭牌
同中國人成日用南京大屠殺講到自己點樣慘嘅邏輯一樣咋嘛,但你哋只會話中國人好煩喎,以色列人咁做又可接受了
根本佢哋先係最識消費holocaust 嘅人
咁holocaust 唔值得提?

人類共業嚟㗎喎師兄

巴人當初合作玩holocaust 當無咗件事?

咁你咁講法,烏克蘭人同亞美利亞人都唔好「消費」 Holodomor 同亞美利亞大屠殺啦係咪呀
同埋中國人提南京大屠殺有乜問題

只不過連登仔挑戰南京大屠殺嘅原因係因為果陣南京都未必有30萬人,點有中國果邊所講嘅三十萬人大屠殺
重點係日日提住,好似而家啲戲係咪都必須要加入LGBT嘅元素咁樣呢一點已經令唔少人開始對佢哋反感
仲有你就算唔講holocaust, 希伯崙大屠殺就係以後巴人同猶太人鬥爭白熱化嘅開始添

又係巴人開始先㗎喎

咁又點呢?點亞義呢?

你情感騎劫成件事,會唔會唔係咁好呢?
即係塊地係英國做業主la
咁以色列直接搵英國拎塊地去建國
英國又肯俾塊地以色列
咁以色列又好似無乜問題
阿拉伯國家最多可以話英國仆街
搶自己d 地,唔玩就俾以色列
下?咁都唔值得提?

依個種族歧視兼極右思想嘅事件,喺依家左翼思想氾濫嘅氛圍係一件值得要警惕嘅事

仲有你搵lgbt 嚟類比做乜春
所以我咪話歷史方面睇兩邊都唔抵幫
咁情感上你偏幫一邊又何來公平呀?
咁又係呀傻鳩

曾經有一班人話要齊上齊落
點知面對特種部隊

最後一班人比人拉狙去坐監
一班人就留底啲所謂戰友自己走左去
啲前線真係陰鳩功

真係打起上黎你就知啲垃圾真係垃圾
出賣隊友、無實力、淨係識嘴砲、
屌女

岩呀你岩呀廢柴
你單挑得贏解放軍先咁搶口啦
將任何事shove down somebody's throat 會適得其反

左翼係同情holocaust受害者嘅同時亦反對現時以色列種族清洗巴人所以
咁你地講緊幾多年前呀,咁肯定解放軍唔夠美軍打?
唔同意
大家都係咁上下咋嘛
大家都佔據過呢個地方
大家都話都主張要滅咗對方
點會係巴人就just cause
猶太人就unjust cause

巴人搞唔掂猶太人就搞幫自己嗰啲兄弟
隔籬左右嗰啲過咗咁耐先醒覺
都應該驗下腦
不過咁啦,我覺得最需要負責嘅人,就係阿拉伯人

我唔講至古以嚟依d廢話啦,以色列人當初係移民嚟巴勒斯坦搶地咁啦,做曬仆街仔咁啦

好啦,巴人同佢地鬥,互相私鬥,跟住成堆阿拉伯人嚟介入,同巴人講,我地都算係兄弟啦,玩大佢,不如夾份隊冧曬d猶太人or 趕佢地走啦

咁多場中東戰爭就係咁嚟啦,由阿拉伯聯盟挑起嘅

好啦,打就打咗啦,阿拉伯聯盟輸曬,跟住阿拉伯唔想理啦,連d當初俾佢地挑起戰意嘅巴人佢地都唔想理啦

就由佢地屈係加沙就算鳩數?輸咗嘅話,就唔該負返責任照顧返d戰友,而唔係由得佢地自生自滅啦

成場戰爭邊有得怪猶太人做仆街㗎你俾巴人調返轉頭做返猶太人角色,你又講返巴人仆街?

反而阿拉伯人依堆戰爭發動者就無人話?
個鐵穹係攞嚟防啲恐怖分子啲士製火箭炮同慢速飛行物, 應該99%飛彈都防唔到
咁條友本身沙地人 立場一定係偏巴
但佢咁多年外交經驗 都係屌巴人自己on9
一班右膠為左同元首同一陣線,
凡以必反,
而家又用自古以來呢個理由盲撐巴立國有理,
無視從來都無巴勒斯坦國呢個事實,
當初各分一part唔接受要滅人國,
輸到一敗塗地又想要返當初個plan
係呀,咁邊個會同情猶太人呀?

你睇下個地圖?你睇下以色列周邊d國家係乜嚟?

仲有當初巴人都話要種族清洗猶太人喎,佢地家下無能力做咋喎

所以?
你要唔要幫蒙古同中國用下自古以來論一下

為幾千年前既哩就趕走宜家住係嗰度啲人, 水源分配又不均, 唔反都難
一個以色列就可以牽制住中東幾個國家,抵到爛
而家佢哋都唔敢發起戰爭啦,以色列背後有美國頂住,邊個郁佢即係睇美國唔順眼所以呢場宗教/民族戰爭係無了期的亦因為有美國照住,所以即使聯合國召開咗幾場緊急會議之後,人咪又照殺其實猶太人同阿拉伯人來自同一位祖先,唔同分支咁解,但兩兄弟互相殘殺,兩邊都仆街仔打和啦super
事實,IQ係平均最高嘅民族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞