突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike
強權恰弱小自然可以用依個邏輯。
依家係一千萬唔夠既以色列俾周邊幾億阿拉伯人圍。

搞清楚邊邊係弱勢先

過左40年,唔知點解,台灣反攻大陸,
唔通你又覺得台灣好乞人憎,支那慘慘豬?
黎明來到要光復這加沙
你估支那咩
人地架飛機都走撚埋先放炮仗
以色列勁好多
美軍係派彈再叫空襲
再炮轟先推進
支那可能連支炮都假 點打
gal gadot 呢
就算佢係現代耶路撒冷王國
咁現代薩拉丁又何在
埃爾多安定阿薩德定萊西
不過佢同十字軍國家又有樣似就係周圍真係團結佢死硬都似

東亞病夫呢字真係同中國襯到絕
咪睇到美國同以色列咁fd
隨時賣情報俾中東班軍閥等佢地夾住以色列
保障美國世一地位
佢哋唔喺打到亂哂種,狹義嘅阿拉伯人本來就只喺阿拉伯半島上嘅人,但後來夾雜左好改宗嘅被征服民族,群體嘅認同擴大先形成現代嘅阿拉伯世界
其實猶太人咪又一鳩樣,原本嘅猶太人必須喺由猶太母親所生,但後來就變左信猶太教就可認作猶太人,依加d所謂猶太人都唔知有幾多可薩突厥人
建議唔好特登返去比人圍
係班友強迫症死都要返嗰個位建國先搞到死咁多人
咪玩啦
美國佬依家想佢同中東堆王爺合任自己收工唔理中東咋
仲玩佢
正式示範自製安全困境
猶太人/基督徒既聖經其實比起史書,更重要其實係佢地嘅政治刊物。

舉個例子,舊約聖經話摩押人係亞伯拉罕個侄”羅得”飲醉酒同自己個女生既後代。事實就係當時摩押人同猶太人係敵對關係,呢個亦成為猶太人攻擊摩押人血統嘅口實。問題係,呢個血統係真定假根本唔重要,因為佢純粹透露左摩押人唔受猶太人歡迎嘅事實。

所以,不論追求聖經無誤同想證明聖經有矛盾嘅,其實都好無謂。因為呢啲某程度上都係誤解左聖經本身既功能

當然,如果跳到信仰層面其實冇乜好討論,信就信,唔信就係唔信

利申:宗研grad
2仔底都讚左佢
狗仔底就差唔多
笑死 打個加沙都吹奏
重吹奏
佢地咪第一個炒地產玩奴隸制
套戲netflix有睇過
為左報仇佢地都幾痴線
仲要用有限資源解決左個問題
其實猶太蛔都唔係好野都係保守到死
但猶太好過蛔只係侵略性冇咁大
做得好 消滅蛔蟲恐怖份子
次次開波呢班自認右派嘅榮譽美國以色列人都空群而出
以色列侵犯人權file成公里咁厚,成班就當人中東英雄
支那平時用開啲歪理突然間變晒可以接受
慘得過班穆斯蝻輸返轉頭
Wakanda forever
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞