突發 以色列開拖

696 回覆
716 Like 33 Dislike

所以呢個衝突一直都無解,
你認為而家係而家
攞近2000年嘅事有咩意思

但佢地個point都拗唔到
就算聖經有幾多誤差都好
王國係實際存在過

所以咪打到而家都唯有繼續打落去
咪就係

在以色列南部準備中的以色列部隊

———————

以色列最新一輪動員了25000名預備役人員

——————-

以色列開始動員預備役人員,以加強南方司令部、防空部隊、前線司令部、戰鬥部隊和總部的部隊

———————-

以色列國防軍收到情報指兩支裝備反坦克火箭筒的小隊準備對以色列發動襲擊,以色列先發制人將他們消滅,並將他們的指揮官一起消滅

—————-

巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動表示將會在Al Ja'bari 葬禮後回應以色列

前因後果:以色列四天前在西岸拘捕了巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動(PIJ)高級官員Bassem Saadi,其後PIJ一直聲言報復

今天以色列國防軍聲稱收到情報指準備使用火箭對以色列進行襲擊,其後選擇先發制人
以色列真係拯救中東
希望以色列可以統一中東
保護歐美
+1
戰鬥意志應該係世界第一
得罪方丈基本上死硬
所以以巴衝突深仇舊恨乜都有有d人用香港單嘢代入以巴衝突真係唔係幾好
美國啲野你又知?
係好事 猶太人 好過中東人好多
頭頂飛彈橫飛
街上面仲劈緊酒
嗰班蛔抵俾人炸
睇嚟又要打過
代入都代錯邊先好笑
佢地覺得自己有能力炸鳩人
巴勒狗有份譴責pelosi訪台
又撐国安法
支持殺回教徒嘅共產政權,根本就係回教嘅叛徒
憑空?你睇歷史先
睇連登就知
有力量就奶
未前俄烏戰爭前
日日都吹奏普京
醒過歐洲好多
統一中東做猶太教國家 指日可待
佢日日moon撚住巴人聚居地,果到大得去邊 仲要咁多年日日收集情報
人類有史以來邊一日唔係咁樣
巴勒斯坦伊斯蘭聖戰運動表示將會在Al Ja'bari 葬禮後回應以色列

到底頂唔頂到葬禮後呢?
美國有俾料佢?
其實呢 如果全世界都係(極)右
香港而家連逃生門都冇啊世侄
英撚一戰前承諾只要阿拉伯人幫手打ottoman就比佢地獨立點知反口唔認數
之後仲因為一紙balfour declaration就每日150咁一車車運外來人落巴勒斯坦 完全冇問過當地人同意與否
1920s當地猶太人得幾萬
到40s多成10倍
之後UN 181 resolution兩國方案竟然將成55%地比人口唔過半既猶太人

你係當地人你接受到
最好笑係以色列人話巴人恐怖份子
又唔撚柯篤尿照吓自己閪樣當初點用恐怖手段建國
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A4%A7%E8%A1%9B%E7%8E%8B%E9%85%92%E5%BA%97%E7%88%86%E7%82%B8%E6%A1%88
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BB%A3%E7%88%BE%E4%BA%9E%E8%BE%9B%E6%9D%91%E5%A4%A7%E5%B1%A0%E6%AE%BA
未撚建國就洗橫手迫人走霸地
成幾百條村ethnic cleansing哂
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_towns_and_villages_depopulated_during_the_1947%E2%80%931949_Palestine_war
夠滅咗中東
你可以話佢唔守聯合國決議霸地
你可以話人哋攞二千年前歷史黎講on99
但憑空就一定唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞