其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
你字都打錯仲好意思講人類文明講進步
屌 笑死條柒頭真係嫌未柒夠
有啲人唔食人會搵唔倒食
食人肉比食牛肉個風險大好多
唔怪得牛肉好食過豬肉
以前歐洲啲國王好似話血統唔可以比外人溝淡,好多都近親繁殖,結果好多都有唔同身體問題。
印象中係咁
我認為只係情感佔大部份
就好似啲貓狗撚禁他人食貓狗一樣

social contract 其實禁止傷害他人 違返他人意願已經足夠
唔使特別指明唔准食人
倒反轉講 有少部份人想被人食 有少部份想食人
Social contract theory 就無道理阻人食人

講病毒嗰啲就嘥氣 假設醫學解決到呢個病 或者呢個病唔存在
唔通佢地就會支持可以食人咩
好似係太平洋島國,食左人肉突然腦退化
之前牛食牛肉骨粉都有瘋牛症
食同類係有嚴重問題

而且分分鐘食緊識既人既肉
有冇聽過 禁果 ???????
點解上帝嬲到要掉亞當夏娃出伊甸園??????

如果大家都知道
食人肉會長生不死
飲人血會青春常駐
呢個世界會變成點??????
多謝ching,又有錢落袋

邊個話無 只不過以人類而言進行得更醒目咁隱蔽
有錢人食人血饅頭 你當呢句話係假的?
佢哋識你不止於食你血肉
仲食埋你所擁有嘅 時間 機會 人生 權利
丁點都不放過地揸壓

你問佢哋點解唔食你啲肉
因為佢哋有更低風險 更好食嘅肉可以選擇

如果有人同佢地講人肉更好食 更容易取得 而且不犯法
你估佢哋嘅選擇會係點
蟲又好似好多都得
咩漫黎
屌 你求其quote 句完全唔關事嘅 再加上prions其實有分病變同非病變, 都話你同我搵份paper係話「同類相食呢個行為本身係會導致本來無病變體prions嘅人喺冇進食帶有病變體prions同類嘅情況下開始自體製造病變prions」出嚟我咪抄囉

同埋病變體prions 本身係的確有機會隨機係冇感染嘅情況下自體產生 呢個係基因遺傳問題 https://www.cdc.gov/prions/cjd/about.html

你搵到證據我先會再覆㗎啦,你再亂咁呔都冇用㗎
樓豬思想好型 係毒撚界之星
睇到最後2年都係呢個字
咁咪抽過,睇下邊個好打啲
人殺豬時,隻豬都會掙扎
唔係諗住外星人嚟食人時,人唔掙扎呀
問題就係第一個帶有朊病毒嘅人嘅朊病毒係點嚟
呢個問題同問生命起源差唔多
Prion係比病毒更原始嘅野
只係單純嘅一種蛋白質
只不過佢可以帶有自己嘅遺傳特性同繁殖(唔係你理解動植動嗰種)
科學家甚至喺噬菌體身上都搵到prion 可以話prion係無處不在咁滯
你諗野試吓唔好諗埋一邊
樓主係外星人?
咁佢哋通常用咩解決問題?
你諗返古時候邊有咁多人
唔猴住隔籬屋唔通點搵人呢
你估古時候啲人會好似香港咁迫迫埋埋
搞到一出門就四圍都係人咩
如果當時就有食人基因之後互食
好快絕種啦
咁邊有而家嘅人類
如果現代人由0/極少食人基因發展到開始有/多
即係退化緊囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞