其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
咁你點解一開始要喺度坳 唔會自體製造prion
打漏左個唔字,唔駛咁開心。

我重申『我唔反對人食 個喎, 至於我自己,睇下幾錢囉。

世衛 ar!?
其實冇人想知你反唔反對
我淨係覺得你邏輯有問題
加埋美國FDA飼料禁令
夠唔夠
Social contract theory
人唔想自己比人食,所以限制食人依個權利,唔比其他人食人
人食人會有可能prion 積聚
咁自噬呢?
30 月齡以上牛隻
之腦及脊髓只能以掩埋或焚燬處理,禁止化製供作動物
飼料,其他組織及 30 月齡以下之屍體可以化製成肉骨
粉,但只能供作猪、雞及寵物之飼料,當然不能供作反
芻動物飼料

點解比猪、雞及寵物之飼料就得
比牛食番就唔得
食物豐足時視為嗜好就有問題

開拖時絕境時慳糧草時唔覺有乜問題,唔食唔駛幾耐就釘,食左就算有乜病都要段時間先釘仲要大前題係趕唔切去醫既話
我幾時有講過唔會自體製造?

我只有 state 過瘋牛症既朊毒體 同 庫魯病既朊毒體唔係同一種。

同提出一個假設,庫魯病果種朊毒體,感染擴散速度,可能未必好高, 對庫魯病 病徵既影響,可能攝食累積既佔絕大部分。

從來冇講過『唔會自體製造』。 我發覺你好鐘意曲解人意思。 咁樣自己又要做 丑人,又唔好玩,何必呢? 除非你理解力真係得咁多,咁就真係唔好意思,我睇高左你。
冇話夠唔夠㗎,多謝提供笑話一則。
原來你覺得美國FDA 係笑話
多謝提供笑話一則
因為你成日曲解人意思,梗係以為有問題啦,攪到我成都要解說再解說,畫公仔畫到出腸,希望你只係假膠啦。

多謝再提供笑話一則
係你 quote 既過程係笑話一則, 講緊既係你既表達,同背後含意,你連我笑緊咩都唔知。
冇人想知你笑咩
多謝你提供笑話姐
諗起之前YouTube睇過段片
有鬼仔好無聊咁將啲腸仔喂豬
畫面唔嘔心 但諗返背後就好核突
你諗下人類有冇食咩食肉動物既肉?因為食肉動物既肉都唔好食

人類仲要雜食到
應該?唔係應該,係有能力
而高等物種來地球當你係畜生咁宰都係因為佢有能力咁做
至於因為可能存在高等物種下略…所以人同畜都係一個lv,所以食人肉無問題……係我睇法同宣揚殺生落地獄無分別,一樣on9
健身教練應該ok?
只食雞胸肉
割你d肉比人食得唔得先? 如果咁都得我就認同你無問題啦 你夠唔夠膽先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞