其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
咁咪啫係你 reply 錯囉,柒左又唔認。 你咁 reply 法cd rom 睇到 一舊雲 ar.

你返去#329 reply 我再答多你一次都得
同呢條友討論都嘥氣 根本佢完全冇任何證據backup 就喺度鳩up
其實冇人明你噏乜春
屌你又話抄 而家又唔抄喺度嘈住晒
上面有,得你睇唔到啫。

不過你純粹想搵交嗌,睇唔睇到都一樣, 我志在比其他 cd rom 睇, doesn't mind 既
抄完po上嚟先出聲啦 柒頭
你鍾意啦
Science講證據
不過你連詞都不達意冇人明你講乜嘢架
咁依家人地係未有共識,一係你咪搬最大路果套出嚟 support 你見解囉,你係學術討論,我唔 care 個 喎
原來你都知science講證據㗎
你話食人肉得喎
咁即係代表人哋食蝙蝠肉冇問題啦
因為"未有共識"
Science都講誠信嘅 你唔抄就代表你冇誠信可言
咁你肯抄未啊
你承諾左抄文10次嘅證據完全喺上面喎
其實係, 我都係做野做到想抖下,先想嚟連登玩下
找數啦柒頭
咁首先你解釋咗點解 “overproduction of the normal protein increases spontaneous
occurrence of the prion form" 等於「同類相食會導致朊病毒自體製造」先? 我睇嗰陣完全得唔到呢個結論喎
就算唔用激素,雞本身都好快長肉
篇文都講明prion 會其有傳播性
同類相食當然會吸收prion 製造出更多prion

屌你係咪喺度拖延時間
一開始咪覆咗你點解
食蝙蝠肉 不嬲只有道德,同飼養環境問題, 如果佢確保到喺受控條件下飼養, 佢另嚟食冇咩問題。

唔受控既養雞環境,一樣會 禽流感大爆發。
只不過係道德上嘅問題
食蝙蝠肉又關咩道德事
而且我亦未聽過有人成功可以商業飼養大量蝙蝠生產蝙蝠肉

而家唔俾食蝙蝠藥都係因為"有可能"有病毒而導致大量傳播病毒至人類

咁點解相同情況下係人肉就食得蝙蝠肉就唔俾食

我而家唔係講緊人做人肉
費事又俾人話捉字虱
唔係『當然』㗎。

起碼人類食用營養液養既『人造人肉』會冇事。
我叫佢抄文啊
同埋佢都冇講過係人造人肉又關人造人肉咩事
咁你不如話人造蝙蝠肉冇病毒所以可以食野生蝙蝠?
屌你邏輯都唔通嘅
咁個重點係食咗有病嘅同類 而唔係單係同類相食

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞