其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
人類同類相食梗係講人肉 佢又冇講過任何人造人肉
點解會無啦啦變咗特指人造人肉呢個咁細嘅咁冇人知嘅範圍

明嘅搬龍門要係要漂移多少少
就算俾你證明到食人造人肉冇任何問題
咁唔代表同類相食都冇問題喎

你可以屌女人唔代表你屌阿媽係冇法律責任個喎
集合論聽過未? 弱智仔
你都係口噏啫, 唔係求其掟篇常識文出嚟,訴諸權威,就好有道理㗎。

你都冇咩料拎到出嚟,我駛同你 逐句quote, 常識都夠啦。
都兜唔到

夾硬埋尾
你啲常識係咪?

你阿媽係女人
你阿媽教你可以屌女人
咁你可以屌你阿媽

咁嘅程度你都係算鳩數啦
我話野牛可以係來源。 阮毒體未必石頭爆出嚟。

幾時變左加野牛骨/肉落去飼料到!? 想知就要查下當代農民習慣,係咪真係窮到見肉見骨就當飼料 la
群體生活動物同類相食不利進化
唔關高唔高等事
咁人類本身都可以唔駛食咁多肉
而大部份人都有能力理解到食肉嘅唔好處
但你睇下幾多人都仲係無肉不歡
野牛係來源咁點傳播?
人食人會染上一種高病毒性既絕症,唔識既話google 下先衝出黎柒啦
就掉樓主你入去個豬圈養先 你講野咁撚on9
咁你就唔對題啦,樓主潛台詞明明問點解唔可以食人肉,你就只係講社會上既人。 佢冇排除過任何方法『製造』出嚟既人㗎, 例如人肉農場。
朊毒體都話好可能係某一次普通嘅蛋白質生產過程出錯而製造出來
因為其有將其他蛋白質變成其自身的傳染性
所以得以複製累積
但千萬年內生物演化到有機制防範體內prion 過多

而同類相食就直接破壞呢個機制
幾百年黎討論過好多次啦 自己搵書讀啦
野牛食野牛囉。
人肉同人造人肉係兩回事喎
同埋你都未證明識人造人肉一定冇問題
你老豆係口腔期動物
你地咁好中氣既?
野牛食野牛咁點會有畜牧業飼養牛嘅瘋牛症
而我又見唔到野牛有早過瘋牛症嘅紀錄喎
你呢個只係其中一種假說,冇話絕對岩。

你個人堅持唔食得牛冇問題。就好似袁國勇堅持生果要用滾水淥一樣。 但係唔代表其他人食冇病人肉有問題。
我話長期食人肉會導致容易有庫魯病
你想冒呢個風險咪去囉
正如好多中國人都想冒風險去食蝙蝠肉
喺野外咁多年前搵鬼去記錄?
你冇記錄就唔可以證明到你講瘋牛症係來自野牛呢個statement
屌你一開始覆你咪就係喺你篇paper搵到句野講明係囉
你承諾左要抄10次
快撚啲抄啦
計你天光之前抄完
蝙蝠肉既風險係錢銀問題啫,如果唔係放養,任佢周圍飛, 隔絕野外同飼養環境,咩問題都冇。

中國野味係錢銀問題, 日本有錢嚴格控制,食馬,食鯨,食雞泡魚都冇問題。 外國有兔場養兔一樣食得,係香港人唔食啫,法國蝸牛都有人食, 控制好飼養環境根本咩問題都冇。

如果你話食人肉有問題,你不如講,同牛肉一樣紅肉會致癌,仲加合理。 根本講有病畜生,就好多種都有問題,唔剩只人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞