其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
你自己發爛揸就唔好賴我
你唔識搵sourse ok fine
唔識睇paper ok fine
朊毒體定義都唔睇就入黎學術台
英文同中文都唔識睇就收皮啦 弱智仔
庫魯病你又唔講
你以為啦
你都幾撚天真!
大把勢力靠食人生存
我叫你比source你就人身攻擊
邊個係發爛渣 相信有眼嘅人都識睇我就唔講更多 同埋到而家呢一刻你都仲未比到可靠證據話朊病毒係源於同類相食導致嘅自體製病毒我就放長雙眼睇你條弱智柒頭幾時先肯比source
食完發覺好味到返唔到轉頭
就會殺人黎食
最主要問題係食人肉唔付合經濟效益
養大一個人要4百萬,去埋骨同脂肪都唔知有無30公斤肉,4百萬夠你買幾多隻和牛?
仲未計你食完個人,佢老豆老母可能搵你報仇食返你,咁撚麻煩不如食返牛
哦 關咩事
朊病毒導致庫魯病
同我上面段野有乜關係
我要講乜9
想偷換概念都唔該高明啲啦垃圾
你唔識醫學常識就死番出去啦
庫魯病咪就係同類相食出事
本身瘋牛症係所有牛都冇病
同類相食就引發朊毒體大量係牛隻製造出黎

法雷部落一開始係冇人有庫魯病
就係因為同類相食就引發朊毒體大量係人體製造出黎

不過講完你咪又係得一招問sources
煩撚過閪
你自己搵到朊毒體來源係其他來源先講啦
到時我提名你去拎諾貝爾獎
做咩事,一個朊病毒既常識都要攪到出 source !? 有唔係講D特別野

朊病毒,雖然叫病毒,其實又唔係真係病毒,只係一種,有『感染能力』既蛋白質。而呢種白質,喺人體內既話,可以誘導其他正常蛋白 摺疊成佢既形態,所以先會有『病況』出現。

正正就係因為佢係蛋白質,如果唔攪到佢變性,佢係依然可以有感染能力既,呢D蛋白質最常積聚喺內藏部位,係咁依煮下,未必完全變性晒。所以食有呢D 『朊病毒』既人先容易被傳染。

如果食冇朊病毒既人,根本咩事都冇。
條友連定義都唔睇就問你sources 架
你搵完paper 佢又唔識睇英文
點解學術台會有呢啲咁低質素人士

如果呢個係真相你會搵極都搵唔到一個可靠source?

瘋牛症嘅case正好證明朊病毒係唔需要相類互食先出事 人食病牛都一樣有事

點解瘋牛症爆發係因為啲牧場主人攞病牛做飼料比生牛食 而唔係因為啲牛食同類

唔使提名我啦
朊病毒嘅傳播機制通咗天十世啦
係你呢啲傻鳩睇幾篇content farm就當自己知道真理出嚟獻醜姐 傻閪
植物冇生命?
其實有朊毒體 又唔一定有庫魯病既, 只要量少既話。

係同類相食,加速左朊病毒累積,最後先變成全族通病啫。

最初總有一個帶朊病毒既人,入左佢哋既食人圈,先會食人食出事。

如果冇果個人,佢地食人都唔成問題。
瘋牛症都係冇混入病牛
但都出哂事
食一兩次當然冇事 但要睇長期
長期食人地球人變哂庫魯病高發病種族
啱呀 但實情就係你就算唔係食人 而係食咗有朊病毒嘅其他野(例如牛)都一樣會出事

咁呢樣野就唔係因為同類相食而出事
只係同類相食會搞到朊病毒傳到停唔到
咁嘅邏輯都好意思出嚟鳩up
幾有勇氣
朊毒體唔止會累積 係會係人體內不斷被複製
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6760854/
https://pdfhost.io/v/8HwiC4RIg_nm1069

你source 個兩篇文我都睇咗啦 知你一定冇睇特登搵埋full paper俾你睇, 如果有一句英文係暗示或明示「同類相食會導致朊病毒自體製造」 ,我兩篇同你各抄10次
我覺得如果出現外星人虐殺人類都無得say no

正如我地殺其他生物黎食一樣 要尊重食物

中國同日本大飢荒時代都有食人肉, 所以唔覺有幾出奇
講近親繁殖最經典嘅例子係哈布斯堡王朝
仲好意思同我講係醫學常識得啖笑
人類乜都擺入口 啲肉一定又臭又難食
唸下都想嘔 真係大饑荒都唔會想簡食人肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞