其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
瘋牛症 有混 病牛 㗎。果陣D人為慳成本,將D病牛骨粉當營養,餵冇事既牛,先攪到大爆發!!

地球上,唔係現代城市化左,食人部族真係好常見,澳洲果個食人食到咁出名,都係因為佢哋有庫魯病。其他族食人,多數冇事冇人提。

而最初既庫魯病阮毒體,起緣都仲有爭議。
* 瘋牛症同庫魯病 雖然同為阮毒體導致,不過並非同種。
無了無了 番唔到轉頭
其實 哈布斯堡王朝 既家族人,喺受人為影響既環境下,係有『競爭優勢』既。

因為只要佢出身自呢個家族, 塊面夠『畸形』, 就越能夠得到全國既資源養育。

所以反而淘汰走塊面唔夠『畸形』既王族,最後形成病態畸形家族。
其實大部分情況下就算食人都唔會有事
人哋啲部落食人係食敵人
嗰個出事部落係因為佢哋習俗會食自己人嘅屍體 所以會食埋嗰啲有病嘅屍體 然後感染完又死又再食屍體 傳到停唔到
你都抵俾人屌嘅
放支那片淨係賣弄感性
連所有雄性雞仔會用絞肉機活生生屠殺都冇講
https://youtu.be/udSiluTAOaQ
啲鬼佬仲話要用人道方法殺龍蝦,真係人唔笑雞都啼⋯
連討論都吾俾 人類文明點樣進步
"overproduction of the normal protein increases spontaneous
occurrence of the prion form"
Soto, Claudio, and Joaquin Castilla. "The controversial protein-only hypothesis of prion propagation." Nature medicine 10.7 (2004): S65.

代表任何製造蛋白質都有可能自體製造prion
同類相食會導致攝入的prion 大量被自體複製
抄啦柒頭
係,可能被食果個人,本身唔係食過有大量阮病毒既人,根本冇咁高機率病發出嚟,甚至冇症狀一世,都唔定。

如果 trace 每一粒阮病毒既製造者,可能死者既阮病毒大部分都係攝食,所累積落嚟,而唔係自身製造都話唔定!?
你咁解釋唔到點解瘋牛症可以單單食少少而導致成隻牛都足夠的prion形成傳染性
吾你老母
段片仲要係偷鬼佬嘅
https://youtu.be/-0D93r82SRg
你有冇比錢睇架 柒頭
無問題唔係人食人肉咪得,你可以被狗食 被獅子
喂,大佬唔同種個喎!!

況且我都係講可能, 而家搵科學家再去研究庫魯病既阮蛋白來源,都幾乎唔可能。 更加唔會有堆人衝出嚟做人體實驗。
今日咩料 格離討論食屎 呢度就人肉
咁點解一開始冇瘋牛症紀錄
上面你地講到食人只要冇朊毒體就冇事, 但你點知一個正常人有冇朊毒體
可以係有極少量朊毒體而冇病發 再因同類相食而人體內大量製造出prion

好似瘋牛症一開始D "病牛" (當時所有病牛都並非因朊毒體而死)
同類相食後先會有瘋牛症, 並唔係先有瘋牛症再因同類相食而傳播
咁簡單都唔明
同類食人肉會有庫魯病
唔係唔得既 但人肉又冇營養又垃圾 食黎浪費時間
prion 可以引致正常蛋白質變成更多prion
唔搵唔到條片,pin你條片
聽講要用瓦煲先煲得好食
所以穆斯林唔食豬
找數啦
我用埋你篇paper 就撚哂你都唔找數
正一垃圾
其實食人血饅頭有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞