其實食人肉有咩問題?

544 回覆
146 Like 420 Dislike
係 尤其是呢條友九成九睇完啲content farm就以為自己係朊病毒專家

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6466359/
如果有人對庫魯病真係有興趣可以睇吓呢篇文
殺戮都市個結局出名on9都拎黎講
和牛咪一樣好食
我問你有冇sources 冇就唔好廢up啦
人類戰爭係為利益
神戰爭 係冇撚野做 係空虛
functional protein會denature失效架
煮左嘅肉咪變返basic嘅amino acid structure冇左佢嘅功用
但原來prions個複製同致病原理唔同 啱啱睇左wiki #151
樓主果套咩漫畫
最尾果段駁唔到
原來閹人智商真係會低D
煮左嘅肉邊可能變氨基酸
都未水解
邊一句話「同類相食會導致朊病毒自體製造」
同意,只要有足夠既機會淘汰晒D劣質基因,近親繁殖,反而可以更快將有問題既隱性基因,顯現,篩走。
不過因為係現代倫理禁忌嘅關係 所以一般嘅教材同媒體都唔會講得咁明白
會accumulate好多毒
篇文就好明顯係英文, 當然唔會有任何一句話「同類相食會導致朊病毒自體製造」

不過以你嘅低智商就應該連維基都睇唔明
你思想唔正面,我原本潛台詞,只不過係食實驗室整既人造人肉
某日有更高物種來到地球,當我地係畜牲咁屠殺就唔好喊,因為只不過係弱肉強食

樓主個邏輯好有問題
唔通人類唔食動物,啲外星人嚟到地球就會良心發現,唔食/唔殺人類
笑死 你quote到一段係呢個意思嘅咪當你贏 冇就收皮啦 上學術台玩埋呢啲小學雞式嗌交 on9仔
人肉好似同鯊魚肉一樣,毒性高
睇你咁低智商
你切自己啲肉出來都冇人敢食
驚有暗病
佢有講拎黎做肉食
咁快就發爛揸啦?
咁撚廢嘅而家啲小朋友
其實柒咗冇乜所謂
最驚係柒完唔認
仲急住衝出嚟
弱智仔
你到而家都未明朊毒體係會係人體內自我複製, 人體會自己製造更多朊毒體
低能都有限度
哈 笑撚死

你意思係如果本身冇病毒就食咗都冇事啦 鬼唔知病毒識自我複製咩 你食咗牛羊有病毒佢哋都會複製架wo 咁關同類相食咩事

收嗲啦柒頭皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞