錢係我最大嘅戀物癖,22歲輸晒所有身家

543 回覆
974 Like 132 Dislike
第一次牛市股神
2次高位唔賣, 因為
1)典型覺得仲有得升, 因為信仰同了解, 唔係因為已經賺左幾多
2)如果TP 出金冇咩錢要洗, 又有自住樓同穩定工
3)個本未有排都未蝕, 亦只係自己一部分錢, 仲有其他資產, 但呢2年其他錢又扎左係其他野度用唔到, 本住仲有錢低位可入

基於以上, 暫時跌左禁多都未想死, 只係諗點買多D, 過2年又唔哂同架啦
反而係曾經嬴禁多, 打工同做人心態都唔同左, 會諗唔係要賺幾多先收手, 而係自己想要過一個咩生活

但近來諗緊熊市all in 埋其他資金(如果到手), 又或者過幾年搬返屋企住, 賣左而家自住樓再入多D
到時會查一部分stable coin 收息
10倍幣王ENS $300 等候區
https://lih.kg/2785624

你嗰陣時唔係有幾億身家咩,輸8位數有咩問題
兒登仔唔會聽 佢地話買正股 買收息股 買樓=廢老on9窮人思想
後生仔一定係all in 搏盡無悔
唔買樓拎去環遊世界都好
最少買到自由同時間 再唔係咪拎d錢比屋企人/自己做下身體檢查 有錢點會無地方用
考下車牌 學下游水 幫下坐監既人
佢宜家係諗緊
點解我要重新黎過
差唔多成六千萬,我應該點都攞一部分嚟full pay買2層樓。輸晒未輸突,都仲有得返身,當發一場夢囉。
其實佢後生真係受到高風險
係錯在無cash out
佢算好彩無負數 再炒下次會學識
我都玩賭場輸咗80萬差唔多一年
依家慢慢搵返仲未回本
已經算係move on 咗
有十幾個輸直接期貨咪算

同牛熊一樣 又唔會比人食差價 打爸

仲要想幾時收手都得
真 至少賺番黎啲錢真係用左 換到啲野番黎
宜家得罪講樓豬根本從來都冇擁有過 由頭到尾都只係app入面既數字
投資靠運氣贏返嚟就靠實力輸返出去
炒幣個cash out真心麻煩
利申:有被凍結一個中銀戶口
搵otc
唔係咁簡單 當左35歲50K 比盡咪做到60歲

仲要十幾年唔食唔洗先儲到1千萬
好勁,最難就係止賺
巴打一開始用幾多錢博到咁多?
你地起碼有贏過大錢
我無贏過大都輸得大 好廢
如果仲咁諗既話
好快會同我朋友一樣下場
唔覺得靠運氣贏係問題 有個好爸爸都係靠運氣

問題係認清唔到自己靠運氣贏 敗返出去
睇到大家賺咁多錢,難怪無人會再返工
所以我呢個已經係最簡單基本上計收入唔計支出
一諗到要番咁耐工先有呢舊錢
我一定全部cash out買收息股係屋企同樓下公園做廢佬算
輸左個啲人 宜家返緊工
真 30個變10球
噤多兩噤可能又多幾球
我明,就係成日想往事可以重黎,但已成現實不能改變
其實個排係好多人全職炒股 出街聽到大把人講
完全明 到我自己可能都係咁 贏谷輸縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞