錢係我最大嘅戀物癖,22歲輸晒所有身家

543 回覆
974 Like 132 Dislike
btw講真樓主你已經贏好多人
大學都未畢業居然有過千萬身家
仲要自己賺返黎,真係好勁
重拾返信心,邊工作邊學習炒幣,慢慢企返起身都未遲!
同樓主個故事好似
不過樓主起碼仲後生,無欠債; 我28 歲,仲要有60 萬街數

2021 年ETH 4800 short 到3300, 賺左五球

之後中間加碼再short, 年頭ETH 係3000-4000 個range 妹左一個幾月,輸返哂

依半年日日打工返屋企發呆,就黎精神病
問題係三觀已毀
唔知點樣可以調整心態打份牛工
賭錢賭驘左,再賭之後輸突之嘛
佢係有天分,後生心態唔夠成熟
曾經滄海難為水
牛市果期班股神個個都唔覺自己賭緊 個個以為自己有料 人中之龍 唔買正ON9
真正原因係搵嘢鎖定啲錢,你未經歴過樓主經歴你唔會明
即係輸咗幾多錢?
我2020年尾開始玩幣,一開始囉左部分自住樓轉按資金入BTC, 入場$11K
大概入左110萬港紙, 之後都係玩現貨, 轉左8-9成都係ALT COIN
高位個倉有12XX萬, 即係升左十幾倍
5月頭Luna 未爆, BTC 40K 個陣我都有9XX萬
而家得返320萬左右 (加50萬新資金)
其實我都輸左過千萬, 人諗野都唔同左好多, 慢慢再分享
睇完之後真係想笑
完全唔值得可憐同情
唔洗倒輸8位數已經賺左啦
寫得幾好,事後心水清可以還原成件事,加上種感覺都描述得幾到位,可以考慮轉行做作家
就係靠運 唔識既人先會玩到咁

所以個個都講,靠運贏既最終都會輸返凸

大把樓主呢類case,人係貪心 就係貪先玩到咁大
同樣道理唔識止蝕都係由8位數歸零既原因
啲圖tg 既
呃鳩人
如果30萬賺到8位數真係好勁
大把人打一世工都做唔到
無見過有圖顯示佢輸晒
賭博係咁
就算咁叻攞舊錢買樓 幣市倒輸咪又係套返舊錢去賭
我都係牛市幣神 9位數得返8位
10萬搵到100萬
即係我可以用呢100萬搵1000萬
無負數就番下工儲番幾十萬再炒過
唔好負晒輸身家就當發左場夢啦
ching咁認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞