錢係我最大嘅戀物癖,22歲輸晒所有身家

543 回覆
974 Like 132 Dislike
有風險管理既人唔會拎十萬去買期權
一係就佢個本過千萬 輸十萬都係輸1%
得十萬拎十萬去買期權既人就係d有膽既人
即係樓豬呢d
嬴幾多唔收手最後都係比番曬人地
咁你22歲,仲有時間賺返。如果你仲未調整好心態建議你暫時遠離所有投資。到你心理準備好再黎過。
樓主你好叻,真係好叻。
相信呢到有90%覆左你既巴打都未試過有你呢個成就
但係你仲有既本錢係就算你依家大起大趺完都仲後生無負債
相信你帶住呢份智慧/小聰明去到邊到都會有唔錯既發展
加油!
馬會100 好彩都可以推到上10皮既
diu, 本金30萬ja ma
砍掉重練啦
唔知講咩好 唔識安慰人說話 加油巴打 人生除咗錢重有好多嘢
同路人,加油啦
有好多野比錢更重要
如果呢一刻你可以同巴菲特交換,你肯唔肯?
有好多錢,但得番幾年命,身體又唔好

半杯水理論,開心同唔開心,睇既係你重視既係已擁有既野,定係失去左既野嫁姐,自己睇開 d啦
想問樓主點樣頂得順個心理壓力,之後開po講自己經歷,應該輸到咩都唔想做先係。不過我覺得你上得黎開po都應該唔多唔少睇淡左D
8位數 如果收手移民 慳少少打份hea工夠食大半世已經好好
19年玩算好 叫有富貴過
20年一來就2月大調整 回到氣就11月又開始來料 到今日都返唔到去
正正經經打返份工搵食咪算

仲聽呢度 d 賭徒叫你繼續賭落去 ?

以為自己係咩萬中無中嘅賭聖呀 ?

成長啦 接受現實啦
LUNA 個野你又真係唔好彩
個下敢扑洛去SHORT 原地財自
所以呢班友 而家咪輸身家
睇見都心涼

sh優質股 笑到最後
小數位都可以當做「個位」真係第一次聽
22歲仔就收皮喇,好彩你仲後生大把機會
唔緊要 知柒都唔算最柒

上面有條柒頭死撐0.0000008 係8位數 咁先柒
Pin, 126粒Btc 好多人都做唔到喇 加油!
樓主可以嘗試認識耶穌
了解聖經所講既價值觀
對錢 對人 對世界所有既一切
你都可以由唔同眼光去睇
特別介紹聖經中既傳道書

貪愛銀子的,不因得銀子知足;貪愛豐富的,也不因得利益知足。這也是虛空。
貨物增添,吃的人也增添,物主得甚麼益處呢?不過眼看而已!
勞碌的人不拘吃多吃少,睡得香甜;富足人的豐滿卻不容他睡覺。
我見日光之下有一宗大禍患,就是財主積存資財,反害自己。

聖經唔係單單講耶穌愛你 為你死 乜乜77咁簡單
我自己以前亦都被錢財 慾望
搞到自己冇曬方向
直到依家了解聖經之後 重整番自己既價值觀
自己就冇再比世界呢野繼續束縛住自己
當然誘惑仍然無處不在
但係我知道眼睇得見既野 並唔係生命入面最重要
希望幫到你啦~生命既改變 唔係因為你仍有幾多錢 咩年紀
而係你選唔選擇鼓起勇氣改變
你唔知「個位」同個「位」係唔同?
我依家得返10萬拎5萬去玩,但自問超細膽
我有8位身家=
8.0000000?8蚊?
80.000000?80蚊?
800.00000?800蚊?

即係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞