錢係我最大嘅戀物癖,22歲輸晒所有身家

543 回覆
974 Like 132 Dislike
Long call可能講得唔好

一直覺得short 係推土機前執石仔

95%勝率都可以一次就爆廠
Easy money , easy come easy go.
E chain有冇玩
有成千萬都唔cash out?
如果唔打算接貨做SP的確係有呢種情況
其寶真係唔係人人承受到某個位數字既金錢波動 所以一到達有d位置 cash out左先 永遠保護利潤 想貪無問題 但推止賺 一打左就完左 升返唔好唔開心 因為你最後都係賺左 只係賺少左 控制貪諗 不過你已經好勁 曾經上過八位數 其實你無輸突 都係再出生重發 加油
現貨燃
如果唔係蝕本金,蝕最多坐下,人最怕賺少左☹️所以會fomo
反向操作同睇長遠都好難理性判斷
可能都要睇埋命運
冇 對官方死心
出左e chain出全清 囉返$1得$1
巴打你好風趣
Short put睇唔跌 即係睇升/行range磨 賺premium
有咩問題?
半上岸狀態覺得更加敢走出comfort zone 可能仲易搵到自己career
連登班幣膠成日話出金好容易
係你地班原始人先唔識做
半億咁滯
四千幾萬港紙 如果一個人慳慳地 同一家人洗一世都夠
人地話大牛市short 賺少少premium 無咩肉食
如果long call 賺幾十倍
你就衝出黎教人short put 係睇升
好似講到人地唔知咁
其實真係好多人唔知 可能身邊啲人蠢
對,有錢就明咩叫發財立品。錢銀上舒適先有本錢做想做嘅事
周圍咁撚多實體店出金有幾難
呢個社會絕大部份人都要依賴銀行體系,你拎咁多現金最後都係放唔番入銀行,一係就full pay買車買樓囉咁多現金
不過唔知律師行敢唔敢做你生意

成日開口埋口話有實體店出到現金就ok既人好似唔知個金融體系點運作咁,唔係比人制裁但就想過柒婆同比卡超既生活
人真係好貪心 個本30萬 輸哂咪輸哂
都要係度呻 踏實番工既一年人工only

有8位數當正係自己 但係有果時又無收手 尼家係度尻叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞