錢係我最大嘅戀物癖,22歲輸晒所有身家

543 回覆
974 Like 132 Dislike
會捨得同物品斷捨離,想要多d空間,有咩遲d買返都得,放得就送,因為空間有限,買野重質不重量
但唔會追求生活空間要大d,因為要花時間打理

Social status好好,人工已唔係最大concern

由其覺得返工唔只係用時間,都係消耗你精力同青春, 有時會諗不如搵少d 主動收入, 多d時間管理下個倉錢搵錢好過打工幫人管理業務
熊市都8位數
高位咪差唔多9位😎
輸左幾多身家
樓主再世Livermore仲會財自多兩次啦
樓主跟本好開心 少少錢當做實驗
講真,22歲都係返幾千蚊嘅PT仲要比一半家用屋企。
你過十年睇,其實好少事。如果你嘅戀物癖真係錢唔會因為依加冇而停止擁有,重新嚟過係一個念頭,加油
不停都有啦

新嘅炒賣資產層出不窮
咁其實樓主之前贏緊個時都有其他人喊緊嘅
五千幾萬玩到變零真係好勁 唔係普通人做得到
要輸錢幾咁閒
輸輸下應該會唔想連最後個一千萬都輸埋

肯輸埋佢係勇敢既表現
真係只有玩option既人先體會到
想追數既心態大於想留返啲錢旁身既心態就會出現呢個結果
冇玩合約
但都埋單輸左係stepn 同Luna 🥲
幾月開始玩stepn
4月頭
諗返加埋玩左一百萬真係好痴線
我都有類似經驗 19年定唔知20年 撞正大牛市 我不停short put能源汽車股 Nio 用左十幾萬 賺左十幾萬
個時個人心雄 用贏左既錢繼續short put 到最後個市一冧 唔洗一個月我連本帶利輸返9萬幾出去
而家我正係玩正貨算
有時啲老人家講得啱 貪字得個貧 自己親手賺係手先係真
大牛市都shortlong左應該十幾萬變幾百萬
Short put係睇升
4月頭正路唔會蝕好多 你不斷覆投?
所以成日覺得要賺多係要 心態正確
如果本身咁諗 就唔會贏到幾千萬
係阿
頭個幾月都係覆投
換幾次綠,再換藍同lv 3石
諗住長玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞