想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(7)

1000 回覆
5 Like 7 Dislike
巴打係想用盡個預算?
安東巴

想問下4c入面你覺得最低要求係去到邊級?唔計卡數的話
預算允許下先揀返3EX
然後顏色>淨度
如果預算緊少少嘅話用埋螢光反應呢個位嚟調節一下
可以啊,一世人一次去儘佢[left[/left]
想請教去珠寶展會唔會好野買?
And bro based on CT>Color>Clarity 我大概上網睇左呢幾粒麻煩你比小小意見 plzz

巴打啲圖有啲濛你私底下send比我望望或者再post過
呢到D巴打點睇1萬蚊1卡既Lab鑽
打工仔
諗住買黎求婚
我自己就持開放態度嘅
不過都係睇自己另一半點睇 反而唔駛睇其他人點諗啦
其實係咪垃圾到見唔得人
不過其實同係1卡既鑽 價錢十幾萬同1萬既,帶出黎個分別應該唔係咁大?有幾何D人真係眼利到睇到閃D定無咁閃
唔會呀 肉眼其實睇唔到分別
就算Lab grown鑽石都會好閃好靚所以都唔洗太擔心呢樣野 其本上望落都係一樣
只不過係市場分開咗兩邊嘅產品
自己諗吓邊一款適合自己多啲就OK
7431189455 / $78.9k
6422735828 / $78.1k
6432637601 / $77.7k
2434960217 / $72.2k
5446156405 / $71.8k

sor bro, my bad

問下啲雷射洞會唔會好顯眼 1.6卡嚟講
首先兩粒1ct D VS2都係好貴同埋第一粒個size爭啲 得6.34mm
考慮埋價錢 唔需要揀呢兩粒同spec嘅話可以平返好多
1.15ct 嗰粒有『clarity grade is based on clouds that are not shown』呢句嘢呀雖然佢係VS2 但都會有milky嘅狀況出現 所以會咁平同埋呢粒石應該喺香港 所以巴打應該睇唔到實物唔好考慮啦
1.32ct 嗰粒就... 都係milky唔好諗
淨返最尾一粒 1.17ct 相對嚟講係比較好嘅一粒
我自己就覺得幾明顯
有laser drill hole嘅話
粒鑽石已經係用咗人工嘅方法去優化處理粒鑽石
加上呢粒有埋cavity 我自己嘅話唔會考慮
多謝巴打,學到嘢,呢幾粒我都係上網搵做下功課咁,巴打如果你唔介意直接pm我比d意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞