想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(7)

1000 回覆
5 Like 7 Dislike
謝巴打
想請教巴打 ,有twinning wisp係唔係唔好?
例如呢粒,值得入手嗎?
想請教巴打呢粒$23000點睇?實物睇過雖然I1但係table以下冇雜質,由底睇上去有小黑點但冇影響火彩,feather係晒個邊,用托應該可以cover到
有冇人幫襯過ns luxuxx 係Fb見到 啲價錢都打哂出嚟 但佢大陸有分店 唔知會唔會有伏
唔好意思呀 想問下大家係去邊度睇石 見個個都睇證書
I1嘅石冇得就咁靠張證書comment
一定要睇到實物先話到你聽
因為要睇得好小心
不過如果你自己睇完都滿意覺得都OK就得啦
屋企人有條十幾萬既鑽石鏈 如果賣返出去值唔值錢
Twinning wisp唔會係唔好呀
但你就要睇返佢嘅twinning wisp會係近黑色定白色絲狀
目測ok,枱面好乾淨,所有feather位係晒邊位冇影響火彩 而且佢measure去到6.19 好接近1卡既size
呢幾年要遇到一粒用得到嘅i1真係好難
各位巴打
最後係Bluenail 買左
但想係香港改戒指大細 想問下係邊到改好
有冇推薦鋪
想成隻鑽石戒指咁買,香港d街鋪係咪貴好多
簡易方便啲嘅話巴打可以拎去河內道啲鋪頭到整
同問 係唔係周乜乜個啲一定貴好多?
完全唔識d價位
都係㗎佢地鋪租貴嘛
反正買鑽介七萬幾賣返兩萬幾

如果VS2得唔得?定VS1好好多?
80分會唔會細?
Hello 爸打
緊急求助
呢3粒差唔多價錢 (~60k)揀邊粒好?

GIA 6425461423
GIA 2426856081
GIA 1455029762
VS2都已經係一個好好嘅淨度等級喇
其實就算係SI1都會揀到好好嘅石
當然啦 如果自己嘅預算許可嘅話 就可以喺各方面提高級數
唔會啦0.80ct都係一個好好睇嘅size
1.0 ct 同 1.01 ct 既gia cert 有咩分別?成日聽人講要>1 ct 好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞