想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(7)

1000 回覆
5 Like 7 Dislike
想問吓Sl1肉眼望係咪已經好明顯?
Budget ard 2萬中 唔敢要求咁高
F-G色 但求肉眼望唔到明顯瑕疵
可以買到ard 幾多ct
唔係 SI1都已經可以好靚仔
甚至有啲SI2你肉眼都未必會睇到
巴打預算上可以target返0.80ct 嘅靚質素石喇
1卡 3ex d色si2通常幾錢?
想知自己有無買貴到
有冇螢光反應?
Thank you
另外想問吓budget ard 20k尾到30k頭
見到想買1卡既話要去到strong blue 要做到依啲價(F-G, Sl1-2)
螢光唔care 佢顏色既問題仲有無其他concern
係咪真係好易曬得多變奶鑽
麻煩晒
巴打 請教一下 如果1卡 D色 3EX None SI1 同SI2 分別幾多錢到? 同埋想問點先為之靚既SI2 有冇example享下 thanks
同埋巴打 介唔介意tg dm 你問多一兩句
講返清楚先
螢光反應唔會因為曬得多而令到佢嘅反應會增加佢個反應程度係定咗落嚟
佢會唔會milky由你買嗰下已經定咗唔關曬得多唔多太陽事
隨便啦巴打私底下問覆得清楚啲可以
GIA 2444214254
我買左先發現有個comment而且都幾嚴重
上網睇話有機會奶鑽 但賣家拍哂心口話唔係
雖然你粒石係VVS2 但都呢個comment嘅話我都一定會避咗去唔會show比客揀
有冇得換/退呀同埋買咗幾幾?
有呀,strong blue
周生生買GIA1469096166
24000+3000托
係咪做左水魚
太太太太貴喇
未拎貨係咪應該退錢
應該唔會比你退啩佢
問下先

呢粒28k 點睇
本身呢個Cutting喺香港嘅石選擇都唔多
價錢我都覺得合理
另一半透露過話鍾意呢個cutting嘅石?
32-38K都有
比多少少資料因為就算同spec價錢都可以爭好遠呀
其實無呀 呢個cutting做戒指唔靚? 定有其他concern? 只係見啱自己budget 又見spec唔差咋 btw 麻煩晒 巴打
唔係呀好少見人揀呢個形 所以問下咋
揀Fancy shape真係好睇個人口味 未必個個女仔都會鍾意
呢個巴打都要留意下 同另一半收下風先
都接近8萬呀 但唯一個risk係驚係奶鑽?
J VS2 VG EX VG 0.91ct NON
46500呢粒性價比會唔會高d
唔會仲衰要揀到J色
啲價錢真係好誇張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞