想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(7)

1000 回覆
5 Like 7 Dislike
24-26K左右啦
但留意返粒石喎巴打
佢雖然重量係一卡 但size仲細過啲0.90ct呀
同埋Cut grade得Good 好影響到鑽石嘅閃
仲有cavity嘅問題
請教一下巴打正常一卡係咩size?
正常1ct 我會揀6.35mm up嘅size
望落先似返一粒1ct嘅鑽石

請問安東尼巴打,呢粒石值唔值85k ?
唔該晒 巴打
通常大家會去邊度買
如果bluenile買完石,都係搵香港樓上舖配托好啲?

ching呢粒點睇?正常價大概幾多左右?
價錢上應該會好啲
同埋傳統大鋪未必可以咁做? 巴打你要問問
其實用gia 證書左手邊既日子都推斷到係咪好野?

唔好野會賣唔出 所以較舊

當然日子較近都唔代表好野

另一case 就係貴野 大多數人買唔起

但我諗10萬樓下都算正常人範圍

咁個日子算唔算其中一個因素?
係, 但其他參數唔差, 所以想問下你覺得幾錢會岩數
淨石大約$75-80k左右
都唔太需要過分注重

因為張證係隨時可以拎去做update

GIA就會出番一張新日期既證出黎

始終鑽石好難貨如輪轉
冇可能成日賣清一批石又出一批新既番黎

係既就開心仔

你當within 5年內都還好

不過 不論新石/舊石好 都要自己睇清楚粒石 落鏡睇兩眼
bluenile可以問客服幫手睇下係咪bgm,
如果到手發現係bgm可以退,
其實有心揀石我都建議可以bluenile, 有360放大圖睇其實仲好過你去樓上鋪睇, 價錢當然仲平過樓上鋪
岩岩開始搵石 想請各位巴打指教
我Budget: 50-60k
想跟以下Spec去搵 大家睇下合唔合理
Target: ard 1.2 ct F VS2
Cutting, Symmetry, Polish 都係Excellent
同埋想問螢光點揀好 係咪Faint/Medium都OK?
我見巴打都係建議6.35mm up

呢粒 61K 巴打點睇?
我自己揀石嘅時候都會有咁嘅考慮
特別係 鑽石嘅貨其實去得好快 留返落嚟冇比人揀到可能都會有佢嘅原因
當然啦 鑽石嘅銷售點係全世界 由一個地方去到下一個地方都會有段時間
不過講到尾都係好靠自己望過粒石先做決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞