協興隆, ITP, 菱藝三大疑犯都出哂聲明話自己無裝LED屏幕!!!

722 回覆
1140 Like 26 Dislike
咪講得好清楚囉
ITP LED supply and install
裝LED 去個指定結構到,而指定結構並唔係佢地自己提供

再遠d既 winch同 wire同佢地無關
簡單講,佢地裝完著機有畫面就起貨收錢

其他野唔關佢事
佢份野寫左
假設 呢3間真係唔關事 咁最大可能咪再判俾人做吊上去 依吊上去個d可能就唔係工程公司 散工都唔定
係連登仔冇積口德,搞到條纜斷咗,好似係
唔係話佢負責做 只係工人角色
計錯數唔關佢事咩?

Pin this la!!!
有無可能其實個屏幕係自己自動裝咗係天花板
但到時吊上去果個就會話我只係收order負責吊上去,冇責任度埋係咪安全同夠力

結果應該都係makeville 自己俾人拉返
安裝個個人
有咁難咩
首先睇吓係設計問題定施工問題
設計問題就designer 負責

施工問題如果無判頭連工包料做
咁咪大判負責交貨嗰條友負責
無人叫佢分拆開晒, 做完又唔check 清楚
都幾肯定件事最後會不了了之
邊個做邊part分工點可能到今日都仲未知,九成係viu自己嘅人做先唔敢講
搵不知名公司viu更加唔會講,大家只會怪佢慳錢度縮搞到出事,冇人會話哦原來唔關viu事算你啦
最後只會扮調查中然後慢慢無咗件事,仲可以令人估其實係陰謀論有人有心害佢地但又苦無證據
呢d時侯個個出黎射波
仲逃避緊既公司咪傻喇
點會追查唔到 由買料安裝檢查每日覆檢全部有晒record
仲想兜 到時打上庭留返同個官講
獨立調查
掉返轉
你做開紅館熟晒地型又次次安全咪搵返你搞好過搵新公司搞
同做熟客仔生意一樣
個流程smooth好多
肯定係連登仔裝
話到明揸乾揸淨
搵番dancer 裝
責任全在dancer
好合理呀
hkt咁cut cost法 果邊揾自己友做都唔奇
散工無證義工裝上去
中國廣西「外包殺人」獲管理學獎殊榮:搞笑諾貝爾背後的故事

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/science-54212301.amp
定係搵藝人當真人show 咁做

咁閪你都諗得出 不如入去做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞