協興隆, ITP, 菱藝三大疑犯都出哂聲明話自己無裝LED屏幕!!!

722 回覆
1140 Like 26 Dislike
viu個責任係最大我覺得
一心搵快錢 亂9黎 自己又唔mon
但法律上唔會追到佢
擺明班dancer自己裝上去
睇落最接近嘅係ITP
又搵視訊器材同負責裝
如果發現個屏幕特登報細數去meet requirement或者係裝嘅連接位有問題
佢就佔好大責任
但係威也斷咗就係另一種講法
外判既好處就係依度,責任比左人錢就照袋
最後係搵落手扣威也工人黎孭刑事責任
可能只係番左幾日散工,乜都唔識嘅中年大叔

我係個傷者知道係咁,真係生不如死
我條命就係俾咁荒謬判上判制度拎走左
CLS社會
如果有持牌工程師簽咗話ok無問題

就算演唱會總監係花姐
但花姐始終係行外人
唔通去質疑條鋼纜承重呢d工程嘢咩
最錯係部電視
判咗畀專業嘅搞 法律上真係唔關viu事 出事之前亦冇嘢做到
協興隆一定走唔甩個責任架喇 01記者踩上佢地公司 成間公司一條友都冇 擺到明 身有屎, 趕住毀屍滅跡 個份聲明既態度就係要攬住藝能一齊落水
當然我仲係覺得 主辦單位: 大國文化 Makerville 要負上最大責任
明知演唱會有安全問題 仍然趕住開頭埸
為左賺錢 妄顧人命安全
屌你老母 個DANCER 27歲咋!
d字眼用鋼索的制作而唔係鋼索的安裝 睇落係有d野
一陣話個師傅係freelance,判咗俾佢做唔關我事
説出重點
睇少啲燒山啦 成班kol爭住出片搵食仆街到
第一條纜甩扣,第二條loading 唔夠咪斷

不過證物已經處理咗,保險都唔使賠
睇吓Viu狗今鋪睇吓點spin
外判真係閪制度黎
因為有地心吸力先會跌,所以係自然現象
判咗俾個free lance 師傅,唔關我事
裝置有危險搞到人哋就嚟死又點會仆街過冇口德嘅連登仔 可能過多幾日就係最衰都係連登仔切斷條威也
今日有個報導講話吊佢哋落來果啲威也都有問題 真係cls
呢單野唔係我跟開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞