協興隆, ITP, 菱藝三大疑犯都出哂聲明話自己無裝LED屏幕!!!

722 回覆
1140 Like 26 Dislike
可能花姐自己爬上去裝㗎,DKLM
就嚟裝埋Anson Lo上去
呢單野唔係我跟開
香港回歸中國又一鐵證
射呀射 射他吧
邊有人會check
最多都係對下啲證書no. 同啲組件係唔係一樣
證書話組件合格就合格

唔通係現場測受重咩
花姐係咪都需要負責呢?
墜𨋢斷纜都係咁咋嘛 不過人哋通常有fail safe 呢度就…
呢間出左聲未

今朝電台都有講過下
比個例子你

港鐵公司是整個沙中綫鐵路項目的監工,其下為總承建商禮頓,下面再委派其他承建商負責不同工程項目。當中,泛迅建築為紮鐵工程分判商,而中科興業則為層板混凝土工程的分判商。

沙中線醜聞自2018年5月被揭發,引起公眾高度關注。政府遂成立獨立調查委員會徹查連續牆及月台層板建造工程事件。經過先後兩個階段共78日的實質聆訊,調查委員會已完成所有調查研訊,2020年3月27日向行政長官林鄭月娥提交最終報告。不過事隔近3年,沒有人因此被檢控。而總承建商禮頓收了一張傳票後,已經恢復投標資格。
小人國舞台劇

經典環節 : 職場卸膊操
琴晚講定全部有關公司部門都會卸膊唔認
成班所謂專業,個個都冇professional dual care。一個就話我負責畀Mon同佢話裝邊就裝邊,一個話佢叫我用乜我就用乜,屌那星,見到兩條鋼索咁牙煙有冇人出過聲先?你班人睇呢啲嘢多過我睇女人個閪啦,屌。到最後呢啲嘢安唔安全,邊個負責簽負責check先?收尾門唔使出面咩?
條鋼索製造商係咪啲大陸公司呀
咪默認左係協興裝個囉
條威也唔係佢整,但無話唔係佢裝
到時出左report係料既問題定裝既問題
就可以定罪
最後會唔會屈係個DNACER自己吊個LED MON 自殺不成
未必一定關工程師事,佢職責可能只係到場確認佢整套起重裝置可以負荷幾多kg既吊力。
cert過就無問題

我諗機電署唔關事,套野係私人
而且唔係永久裝置唔會係機電置管
邊個最後拎住支縲絲批咪邊個死囉
會唔會係搵場地技工
姐係政府鳩簽返黎既公司
佢地多數接完都係判曬出去 同埋佢間公司啲師傅都唔係好多個 多數都係啲散工做
都係果句 唔會係現場測受重
如果每樣野都現場測
可能set完個場要等一個月先批到俾你開show
因為走左人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞