協興隆, ITP, 菱藝三大疑犯都出哂聲明話自己無裝LED屏幕!!!

722 回覆
1140 Like 26 Dislike
咪呢間公司裝
個聲明都冇否認到唔係佢
其實似係協興隆啦
佢母公司出咗份聲明話雖然全資擁有但係只係投資者
戴定頭盔咁
因為啲報導話係斷纜
一般人就會覺得條纜斷就即係物料有問題
所以寫明啲物料係藝能指定
等啲人喺調查報告出之前都走去屌柒藝能先
On9 焊料得嗰啲啲點會有咁多鉛?燒焊佬開善堂?有得揀佢搵膠紙痴啦 擺明收咗安家費啦
咁可能係電視個扣斷左呢
個扣斷左又真係唔關佢地事
不過咁高跌落去個扣九成都斷左,好可能左推又推,成件事無人需要負責
Viu癲撚到 又潛水
由得依啲公司係到互相廝殺
我都係覺得係安裝問題
係個芒自己爬上去
邊間公司夠膽應啊,唔頂到最後都唔會應喇,賠錢都有排賠,d公司呢幾年中蝕緊錢
花姐自己裝的
即係得Juno 老豆公司先知
去灣仔會展只想購物節買下野先,之後再查
二判推三判
推下推下,原來係收左幾千蚊既散工阿叔安上去
你方viu會跳出嚟篤人咩…

絕大部份涉事party都係玩冷處理,唔洗孭嘅就出下聲明澄清,有機會要孭嘅最多出下聲明玩語言偽術遊花園

最基本嘅兜法係要等件事查清楚先,願意積極配合調查云云
總之起碼喺最多人關注嘅moment過咗骨先,到到查完單嘢就已經攤到凍哂,就算卸唔走都冇咁傷
冇啦,睇聲明估嘅話,係協興隆㗎喇
睇晒三間野聲明,應該係ITP提供個mon 但唔包裝
即係由大判自己裝/搵人裝個mon
要睇佢兩地兩間公司份合約點寫
正常應該係大判,姐係藝能出工程師

再講佢呢套升降led 有無cert過都成問題
而且工程師簽名理論上會有哂圖則點安裝,用咩物料,可承重範圍等等

工程師cert當刻無問題,唔代表開左幾日演唱會後有機件/物料有損毀導致意外
Viu黃架喎,點會搵藍店
佢咁寫認咗係佢裝啦
但佢想賴係大判俾材料問題
wire 呢d 粗嘢 只會抽樣驗
抽樣合格的話 材料上就無問題

所以結論唔係裝或者料問題
問題喺邊個做design
你要兩條wire 吊起嘅嘢, 起碼要裝三條
因為wire 係抽樣驗, 你要有後備先確保安全

係咪‘’指定承辦商‘’係淘寶入貨呀
無話係唔係協興隆裝,
只係話出事嘅嘢唔係協興隆供應
即係最錯係viutv幫mirror開演唱會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞