[KPOP] K-POP 2022討論區 (37)

1001 回覆
1 Like 29 Dislike
你係攬枕第1個好朋友
個形容好正以前101個陣睇到依家 都無感
人設真係成個大叔咁 要爽朗
佢對住前輩真係好恭敬 d前輩仲錫到佢爙
但原來內心咁計算
同輩無利用價值係咪唔會fd
訪問個個玩9佢?
除咗我,在坐各位都係等級9
的確人係有分熟同唔熟嘅朋友
但咁樣講出嚟都唔知話佢on9定蠢
咁其他朋友係咪冇見佢嘅必要啦
最慘係如果ioi 有人當佢1 佢當人2真係好慘呢啲低級錯誤咁都犯

睇佢經歷,尤其以前啲綜藝訪探,可以好立體get到佢份人/啲諗法,然後就明晒佢點解咁。

1. 家境貧寒 (經常提,唔止一次)
2. 努力上進 (歌影視勤接job,同埋係少數女藝人hardcore操肌健身)
3. 稍有曙光 (IOI、花路) 轉頭就波折重重 (IOI太快散 band、拍劇初期劣評、Gu9dan起唔到機、IOI光環退散後來逐漸少job)
4. 極重視年輩禮數,尤其會記住後輩點對佢 (19定20年,計埋數出道唔係好耐已經呻年輩低佢至多一年半載嘅後輩,相對IOI嗰陣唔再同佢打招呼)
5. 競爭心強,鑽研有術 (好似係Produce 48嗰陣同後輩講「競爭之道」,講出嚟嘅係literally貼近《雍正王朝》入面所謂「不爭是爭」嗰種)

呢啲嘢加埋,就大致解釋到佢唔少言行。
101我當年係無即時睇,後來先睇返,初頭都係順住個人設咁睇佢,然後同屋企人吹水講開,佢哋就話「人設嚟,但好多穿崩位」。之後響其他綜藝睇到啲訪談,又再返轉頭睇101,明晒...
諗起佢同SOMI玩枕頭大戰個樣
信不信由你地

二、額頭過高的女人個性要強,婚姻不佳

女人額頭不宜生得過高,這種女性的性格會很早熟,比一般女性都能干,有野心,對于喜歡的東西會主動爭取,事業運佳,財帛旺。但這類女人因為太過要強,常常不滿足于現狀,對另一半的要求很高,總是希望自己的丈夫有所作為,但總是不如她的心愿,久而久之夫妻之間的感情會發生裂痕。所以,有這樣額頭的女人大都婚姻不太幸福,因為她無論在哪個圈子里,都喜歡自己掌權。這類女人要想婚姻美滿,必須改變自己的性格,不要過于自我,多聽聽另一半的意見有利婚姻。而且不宜早婚,早婚易離。
1,2經常提
其實101個陣都係造就佢幫素惠 半劇本
兩個男要扮無野錄埋個show
又話說,崔丹尼爾都30中,計年輩sorta係李準基李昇基嗰堆,按理佢應該係要敬多兩分。唔知係拍劇相處OK定係表現返前輩氣度,先至好似無所謂不以為忤...

空降閪答條問題都要出貓

睇佢經歷,尤其以前啲綜藝訪探,可以好立體get到佢份人/啲諗法,然後就明晒佢點解咁。

1. 家境貧寒 (經常提,唔止一次)
2. 努力上進 (歌影視勤接job,同埋係少數女藝人hardcore操肌健身)
3. 稍有曙光 (IOI、花路) 轉頭就波折重重 (IOI太快散 band、拍劇初期劣評、Gu9dan起唔到機、IOI光環退散後來逐漸少job)
4. 極重視年輩禮數,尤其會記住後輩點對佢 (19定20年,計埋數出道唔係好耐已經呻年輩低佢至多一年半載嘅後輩,相對IOI嗰陣唔再同佢打招呼)
5. 競爭心強,鑽研有術 (好似係Produce 48嗰陣同後輩講「競爭之道」,講出嚟嘅係literally貼近《雍正王朝》入面所謂「不爭是爭」嗰種)

呢啲嘢加埋,就大致解釋到佢唔少言行。
1,2經常提
其實101個陣都係造就佢幫素惠 半劇本

話說諗諗下佢啲personality trait同《禹英禑》入面權律師有啲似...

佢呢種,如果係同事,同佢做ad hoc大project都算,因應需要佢係會好幫到手好有用。但長期共事就真係可免則免;同輩就畀佢算,後輩就多數畀佢恰,咪搞。
我會引導佢講嘢正常番。
你係咪想做攬枕2.0
gugudan無當係唔存在已經算係咁
你有佢陣味
[/quote]最慘係如果ioi 有人當佢1 佢當人2真係好慘呢啲低級錯誤咁都犯[/quote]gugudan無當係唔存在已經算係咁[/quote]
佢好似仲同gugudan個大家姐一齊住緊
定好似係一個人住?前年見佢做過一集《我獨自生活》。
隊長先岩
不過都上年年尾
係屋企開LIVE
冇耐個隊長返黎
twi 熱議8k轉 + Pann
<閔熙珍好像是 戀/ 童/ 癖>
P1-3. Pann帖子
P4. 閔熙珍的studio
P5-10. twi上總結的過去的一些爭議
P11-13. 閔熙珍的ins
牙笠當年勁好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞