[KPOP] K-POP 2022討論區 (37)

1001 回覆
1 Like 29 Dislike
係囉睪丸邊有咁白(好似係)
集氣燈下Beautiful Monster
我諗佢哋係借韓國啲舞台去俾全世界認識佢哋姐
佢哋進唔進軍到韓國唔係最重要
個重點係佢哋知道佢哋會吸到鍾意KPOP嘅fans
忙內好正
Pls支持🇰🇷女神

韓國日本兩大女神終極對決

https://lih.kg/3088373
對於XG,ABEX集團的會長松浦勝人(音譯)表示:「雖然是和韓國製作人的項目,但並不是和韓國LABEL合作」,「由於全員都是日本人,因此這並不像K-POP。」

松浦勝人補充道:「這組合反而更像是美國組合,我們只是使用了韓國製作人,avex擁有所有的權利」,「我們公司是以進軍海外爲前提的」

接著,松浦勝人強調道:「爲什麼要輸給韓國呢?日本人也能做到,韓國最初也是像寶兒一樣的歌手來日本模仿日本人的。雖然這邊(日本)輸了,但想和韓國製作人組隊試試,所以做了徹底的準備。」

利用韓國已經好成熟嘅平台宣傳自己國家嘅野其實冇咩問題
但係又講到kpop只係踏腳石, 當年人地邊個邊個都係靠我地jpop先有今時今日咁紅,真係好典型日本老屎忽會講嘅野
AVEX呢幾年回曬塘啦
Management 西到玩死晒最賺錢嗰班
咪又係靠SM嗰班吊住
講到咁串 唔怕得罪韓國人?
求下Hikaru唔好番Avex
留番係韓國發展啦
已經得罪咗
就算冇得罪 韓國都唔會比佢哋係韓國發圍
抗日情緒持續高漲
又唔係賺韓國人錢用韓國人賺錢姐 怕咩
其實Kpop有做全球化策略,Jpop無,所以無得話輸唔輸
但個心又好介意國際知名度,把口仲講埋出嚟
有啲小家囉
真係想國際化就由日本本土做起啦 咁樣借殼除咗打飛機話日本未輸仲有咩意義
本身淡返 佢想辣返起?
阿極
日本人自視過高jpop先咁固步自封,俾kpop打殘
上面Youtube個d評論真係得啖笑
咩kpop影響力下降
我地覺得霉嘅團都可以係歐美/南美/中東/東南亞有market
Jpop真係自己食自己,仲要年中有唔少地下偶像玩埋曬d變態核突野先生存到
Jpop想做好d就自己努力啦
好似D北漂中國人嚟香港做嘢
但唔識廣東話咁
佢直接用E-girl係美國出道算啦
咁就真係Jpop喇
早排見到連J家都攻美
派人上America's Got Talent表演
明明依家係每一個國家紅到嘅偶像
好多都係仿韓團、行韓國style
然後話kpop影響力降低
明明仲係潮流同偶像能力指標嚟
【體育東亞獨家】[SF9澯熙將出演tvN新劇《雨傘》]27日,據體育東亞獨家報道,SF9澯熙將出演tvN新劇《雨傘》。該劇講述了把讓王室頭疼的闖禍精王子們塑造成王世子的極限中殿奮鬥記。是一部以朝鮮時代王室家族教育法為素材的黑色喜劇形式的「虛構史劇」。澯熙將在劇中飾演義城君。該劇將於今年下半年播出,還未確定具體編制。tvN正在調整秋季播放時間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞