[威士忌28]夏天都係飲highball最好

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
係啊 或者有冇其他年份性價比高啲 見到都要3000中 差唔多價錢有冇更好嘅選擇 重雪梨 唔一定要95年
依支好得 我已經飲左一箱 3百幾飲到6百幾
買過10幾支交收過3 4次 冇乜問題
聽朋友講東京免稅店呢排無乜選擇
有冇師兄教路東京有冇邊度買日威/日本包桶嘅bottle shop推介
老納 billy walker 走左係咪差左
東京咪去信仔囉
信濃屋?
我見佢有好多分店同咩酒都有
係唔係間間都差唔多
唔識
好似間間都有dd唔同
睇下邊間近咪去望望囉

其他唔熟
呢加個市場選擇唔多
好嘢少左 我都係建議你落去d舖問下有咩賣再算
重sherry可遇不可求
我推完又唔等於你一定揾到/揾到
睇一版版
近來都有人話新嘢回勇番
有冇聽過天雀/季 依兩支日威?有冇咩睇法
天雀有ching話係偽日威 呢度就不評價
季係三得利廠出品 一樣係有知多 白州 山崎 原酒
我覺得季嘅知多味都幾出下 有個種穀物嘅辛辣口感
但相比知多我覺得季相對溫和啲
二揀一就肯定係季
可能上手咗,近來都有好野
Single cask都係,開始有翻啲好野出下,近期大熱2458 2462 7099都唔係BW
Core Range d人話2021定2022版有翻BW水準
入支季先 想飲 highball
老納巨戶
留名學嘢
你都巨喇
散戶遮,93年1月15個啲我一支都無
652-660又大部分都無
197x個啲又無
報名未
Ching 93有邊幾枝一定要儲? 7099買唔買得過? 同埋諗緊入唔入91 Kingsman Edition
7099 wine啲fruity啲,有些少單寧,
如果你係中意濃厚dark sherry,烘焙咖啡,重Raisins,朱古力呢啲,7099未必岩
建議搵機會睇下bar有無開,試咗先,反正一街都係貨

利申 7099我ok

飲得多就知
93主睇 1月15果d同652-660 呢堆最出名

kingsman果陣覺得貴無買
呢加追唔番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞