[威士忌28]夏天都係飲highball最好

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
佢一向都比caol ila clynelish laga 高分架喇
我新嚟 唔喺好知你講咩會然

咁我都明嘅 每間酒鋪都有啲自己代理嘅 入得多或者賺得多啲嘅貨 當然要推得落力啲啦

不過伏野好心就唔好入咁多啦
仲有whisky jury
之前開咗支WhiskySponge Glen Grant 1996 24yo WF90
正正常常,有分廿幾年唔洗2k,覺得算係咁
我都好耐無飲,但當初接觸酒,乜都飲時,覺得Roku Gin同G’Vine Gin係淨飲都ok嘅款
Samaroli唔知,但SMWS真係….新嘅未試過好飲
仲有支Caol ila係到唔敢開,師兄有興趣嘅我平手放比你
咁公平啲咁講,有時上游壓落嚟架遮
佢地大批入貨時,入得靚野多都要幫代理食下骨嘅
WhiskySponge呢啲有名氣護體,仲有佢之前一系列3支Clynelish share未飲我暫時期待下先
有好嘢飲 唔叫 無話預埋啲細嘅
又學到嘢 咁作為一個M底威士忌愛好者 我都幾享受每次開酒唔知中伏定中獎嘅感覺

唔試過有幾伏 唔知乜嘢先叫好
好似飲左你果支share
覺得普通
無90分喇
早2日飲完
um..... 有其他更加好的95

深色果支 要Breath耐d 小小硫味 小小醬油味
淺色果2支 39我覺得好飲d
幾時開始算新?
聽講要代理TWA,佢每次包桶都會塞幾支比你食,咁日後你想包桶佢先會比野你

我唯一飲過嘅Samaroli

覺得非常正
Same thought
不過有分嚟計算平,唔伏嘅,但無乜特別
今年批TWA都無乜吸引setting
TWA 果啲Private Stock 喺咪真係掂

未飲過
要睇
唔包生仔
無辦法, 除非唔做任何品牌代理先唔會被逼入貨
要有自主權就即係要獨立, 但無人照
都唔會因為你總有貨源
唔一定係品牌代理
而你個貨源比上游壓/儲咗批蟹貨嘅,你都係要食
買macallan d骨
Macallan啲IB單桶 係咪唔好亂試?
試一杯就可以亂試
試一支就你諗你 唔包生仔
大部分都唔似OB個味,平嘅試吓無妨,一枝驚嘅咪幾個朋友夾,咁點到平過去Bar啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞