召喚痴線西 (193)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
明顯

佢個ipad case係唔係淘寶
是但啦
反正佢個人係骨子cheap
好記得之前佢俾間花店出post 話佢
好朋友生日都搵舖頭 r花 送俾朋友
都唔想自己出錢買
算啦,佢識鬼珠寶設計概念咩一睇就知佢係個啲冇創作,冇設計能力既人。叫佢諗珠寶背後既故事,陣間作埋啲mk 愛情故事就笑死人了
係咪仲有叛逆歲月
水魚like左林二汶個IG post
佢老公好似同林一峰friend底
即刻unlike+unfollow咗
睇到好多人仲follow緊林二汶
係住係人地間大屋囉
錢真係唔知有無俾
佢仲賣緊藥丸想做女強人 希望bb個爺爺麻麻睇得起佢
爺爺麻麻想唔想見佢先
應該有錢比嘅 見佢成日share online shopping haul但賣藥丸就算啦 人哋成個大集團點睇得起傳銷
幫篤灰狗流亡同由自己身邊啲人 用同部分連登仔對兇殺案受害者差唔多嘅口吻抹黑 言語欺凌
邊樣可惡啲
依啲雙重標準嘅KOL係不分界別周圍都係
藍瓜珍開新鋪
使唔使快到咁
有啲大陸味 係咪P得太重手

屌屎盤真係好撚作狀,要特登set機再出返去影住自己拎住紮花入嚟
新片共賞

尋晚同我讀緊中學嘅細佬一齊聽當中文訓練
連我細佬都聽到忍唔住笑 下面係部分佢聽到嘅奇怪位
(以下係佢口述嘅野 所以同字幕有少少出入)

1. 「慢慢立即攞到個靈感」
咁即係慢慢定立即

2.「吸取唔同既穿搭分享
吸取分享係點樣 通常用法會話吸取知識/經驗/養分
個人認為「參考唔同既穿搭分享」正確啲

3.「佢呢個質地同個顏色著上身
會令到我膚色好亮白之餘都好自在
第一下聽心諗咩顏色會著到好自在
好心就好似英文respectively咁跟番次序啦
或者分開兩句講仲好「佢呢個質地著上身令我好自在
個顏色亦襯托到我膚色 望落好白」

4. 「我覺得入手版本嘅碎花裙 最好係藍色或白色底」
咩叫入手版本 係咪想講入門級

已經唔講佢講野唔自然、好似每隻字都好用力、佢講唔到完整段落 要講兩三句就剪輯 呢啲
都有咁多奇怪位
同埋講左好多次「details位」 好強調個s
其實好un耳
咁樣做唔會令人覺得你講野好/英文好好
不如講番「細節位」仲好

同意之前有個絲打所講
其實唔係話想做中文魔人/肥絲大隻
但係其實做得半個公眾人物
對觀眾真係有啲社會責任
年紀細嘅followers睇得多
可能真係潛移默化講嘢差咗
邊忽深度
佢嘅生活係咪淨係得Instagram?
次次見大家cap佢story
上面條bar都係一點點
仲要佢嘅生活都好撚悶吓
日日唔係去做facial就係去(扮識)飲咖啡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞