Steam儲Game唔玩 #27 夏日特賣火熱進行中!!!

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
NEKOPARA Vol.0一樣冇H
邊個話用同一個IP一定要H
早就有先例

再講
MIRROR2一上架就冇成人TAG亦都冇講過話將來有H
由頭到尾, 都係自己FF
達唔到期望就嬲嬲豬

就算話冇信用
商業上一直都係交唔到貨咪賠錢囉
有哂退款機制
中間任玩幾多個鍾都可以退
真係搵野黎罵

仲有宜家支那越黎越禁哩D野
越黎越嚴
想要人地比人拉都要整黃油我真係唔知咩心態

仲有話詐騙果D人
去搵到一隻視覺小說/3消GAME有3D畫面演出又有哩個程度嘅建模
又賣哩個價錢嘅
我即刻唔撐, 改負皮都得
新品節隻「風暴之城 Against the Storm」唔錯,但糧食消耗好快,除咗木材之外嘅基本資源(糧食、石頭)都唔多,隔無耐就俾堆生產中高級資源(酒、布、工具etc)嘅建築,但連基本野都唔多,根本生產唔到
結論:地圖唔整番多D基本資源,根本搞唔撚掂
仲有隻 Manor Lord出左 demo
入左wishlist 先,呢兩隻成日特價
有得試女拳主義demo
NEKOPARA Vol.0出之前講左係全年齡向
MIRROR2眾籌個陣又唔見佢話係16+?
係steam出EA版出咁耐到依加先講係16+
一定唔算係誤導
仲有隻驚係EA版 點知佢係咪整完成隻驚先有18+ patch
MIRROR2性價比係高 但佢誤導左人都係事實
NEKOPARA Vol.0 STEAM社群公告同商店頁面同討論區置頂都冇話係唔係R18
個情況一樣
不過一邊有玩家講唔係R18
一邊D玩家期望係R18咁解

再講, MIRROR2 眾籌失敗左, 可以退款
時間隔咁耐環境可以變好多
當時未拉人唔代表宜家唔拉人
你睇返眾籌當時標價10美元
PROJECT X都只係賣2美元就知
唔完全係同一個項目

就算當有誤導好
有退款有道歉,咩都夠啦

D人評價隻GAME剩係睇宣傳點點點同自己FF點點點
原來唔係睇隻GAME點點點
咁奇實係玩隻GAME定玩廣告定玩自己D FF?
商店頁面SHOW冇寫成人TAG
隻GAME一直冇變差冇變少,內容只有越來越多越好
唔睇隻GAME質量同售價
剩係因為冇H比負皮
因為冇達到自己嘅FF就負皮
玩左陣undecember 感覺幾正
試咗Dredge幾好玩,克蘇魯系捕魚game
乜鬼genre嚟
不過我都理解港台玩家唔會體諒MIRROR廠
始終都係牆國政策問題
又或者根本唔知哩樣野
D傻9支那仔先係最仆街
習帝唔比佢色色又唔敢屌
剩係屌間廠欺善怕惡
就算冒住拉人風險去整
都一樣要加返成人TAG
班支那仔咪又係買唔到
呢啲整完緊係send去外國上架
間廠之前成功係靠賣大陸
薄利多銷
鬼佬可能鍾意果D歐美寫實系多D
普通捉魚驚,但如果夜得滯番港口,有時海面會突然出現朝早無嘅礁石,會有一堆眼望住你之類。試過成晚捉魚無番去,一埋岸就好似出現重影,收魚個魚販仲聽到低語
新品節另一隻模擬經營驚Floodland睇落幾似Frostpunk
睇中左三隻game
Manor Lords
RXC - Rally Cross Challenge
LEGO® Bricktales
The survivalist大家點睇
第一次玩呢類game 比佢個crafting list嚇親
多到唔想玩得完
都有啲似Surviving the Aftermath
睇片見到佢啲concept art好靚
真係好
而家咩GAME都話重制
一隻GAME可以玩十年
以後唔洗出新GAME
今期月包
https://barter.vg/bundle/6435/

DEATHLOOP
Disciples: Liberation
Epic Chef
Golf Gang
Maid of Sker
Monster Train
Railroad Corporation
視乎區域2選1
The Dark Pictures Anthology: Little Hope (外國)
Silver Chains (亞洲)
咩一早有先例
nekopara官網不嬲有講邊啲18禁邊啲全年齡
玩開嘅本身就會知
mirror 呢啲咁嘅小製作靠h靠平而紅
fanbase自然期待續作要有h
冇h一代根本冇人會識
你就走去講咩質量售價 仲屈埋其他game
根本唔係嗰回事
唔合符預期仲要人體諒間廠
on99
咩叫玩開本身會知?
實際係NEKO廠係STEAM NEKOPARA Vol.0果邊咩都冇講
STEAM討論區一直都有人問有冇PATCH就知啦

講咩本身知, 咩都冇寫就本身知
咁本身都知支共唔比整H GAME啦

NEKO賣平D冇R18當冇事
MIRROR廠賣一樣價冇R18就出事(即使本身好低價)

同樣處境
唔同客群
運氣唔同
結果唔同
咁解
BTW
我講哩個例子
純粹證明唔係1代係H
之後出D作品都要H
已經有先例
D人自己錯誤期望
咁真係冇計
MIRROR廠唔係冇責任
但係FF MIRROR2有H果D自己都有責任
官網有你仲係咁講steam 你都幾on9
個問題係有冇講到
你mirror 冇講過有冇h 冇回應冇公告
我理得你支國比唔比整 要回應實有方法
實際就係想cap水 賣到咁上下先講

同埋nekopara 冇h嘅都唔係正傳
你都識講vol0 外傳黎
但隻game係mirror 2
咁都要死撐有先例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞