Steam儲Game唔玩 #27 夏日特賣火熱進行中!!!

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
見到隻Dragon’s Dogma: Dark Arisen特價好平買咗
唔會
起碼好似SEGA 人中之龍咁重製先叫合理
雖然隻game真係算dated,但如果你本身鍾意動作rpg,有番啲故事設定嘅,呢隻真係冇買錯
farthest frontier 唔急著試新野可以等下
我有玩佢同廠隻Grim Dawn,班dev係有心有能力愈改愈好,可以等其他人試bug試balance先
有冇人買左Cult of the Lamb 見幾得意
爆左機
幾好玩 算係精神時光屋
百幾蚊抵玩啦 但聽人講繁中有bug
不過我琴日買 用繁中玩都冇見咩bug
如果中左bug咪轉殘體/英文
可以玩到幾耐?
玩緊,dark age simcity
普通難度 10個鐘左右啦 冇點去解啲支線
佢普通難度其實都幾簡單下 困難難度我估應該會好玩啲
爆左機之後都有得比你入dungeon打怪
但就冇乜目標 單純比你刷怪
希望之後會有更新
晚晚戴頭盔出街
搏佢一槍唔死就load save 朝早玩過
幾好玩
第一次玩唔識整食物,一入冬全村凍死哂
唔download入collection包唔包 -100
講錯
有GAME搶
Thanks bro
但如果一集都未玩過你會建議由邊集開始?
要問你係邊類型玩家;幾多日玩一次;一日連續可以玩幾多個鍾。
最上面個編用難度分(以normal為準)

世界觀方面,最好先認識「Racoon City」作品先,即係「1、2、3、0」。咁之後感情會深啲。依4隻喺半年內發生既超重要主線。

如果你係挑戰形玩家,有放暑假咁多時間。就可以試1代(最難既作品),因為1代交代左3大主角既關係。但挑戰性係你不能想像。我既經驗係打咗2個鍾第一隻BOSS都未見到就卡死咗啲資源要棄SAVE,依件事可以重複3次。即係我用咗六七個鍾去學一隻GAME點玩。而嗰個進度只係10%。我TOTAL用咗17個鍾爆機(steam時數)。即係學完就會快好多,而且佢個戰鬥走位方法、非戰鬥地圖探索既技巧會應用到喺全系列作品(即使之後轉咗視覺)。 但你要涯好耐,我卡嗰個流程只係睇咗2條CUTSCENCE,劇情實際無推進過。

如果你唔打算學1代。我建議你先睇1代劇透認識咗3大主角先。1代主線劇情實際只有10分鍾左右。劇透可能只需兩頁紙。之後就打3代,因為3代主角jill係1代主角,佢對奸角組織既反應就喺接1代。3代係用現代TPS ACTION既控制方法。有地圖探索元素(BIO靈魂)但又唔點到即止。之後玩2代,2代就係正宗BIO地圖,少啲腦力都行唔到既上品。如果打完覺得挑戰性可以再高啲就打返1代。

2、3先後打係無問題,因為故事上係同一日兩件事。而1、3連結會大啲,1、2就比較間接。

2、3本身無交流。0代最後玩都OK。
唔好QOUTE 金剛棒洗版
Resident evil / biohazard / 惡靈古堡/ 生代危機

既問題,qoute依層問我。我盡答
唔緊要
可以隨便洗
大家啲bundle leftover會點處理?
reddit賣錢?
barter.vg交換?
哩D不嬲唔洗問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞