[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(3) Vol 2即將上線!

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
我覺得完得幾好幾圓滿
維持到一貫水準
臨尾既ending令人意會到下一季進入尾聲會更加唔一樣
本身已經好核突仲要加埋燒傷
其實唔係咁簡單,el同008既能力唔一樣,但其實你諗下001其中一個能力咪係比人睇到幻覺,008係有001其中一項能力,如果心水清,響s4x4 Nancy 見Victor 個陣時就可以推理到Vecna 係同el同008係一樣既
終於睇晒真係勁好睇
Hero Eddie
Eddie 死喊到七彩,好似當左自己係Dustin 睇住自己好朋友死係自己面前咁
覺得Will喺㗎pizza車喊嗰度Mike應該察覺到啦 不過唔出聲啫 佢阿哥坐車頭都知咩事 Mike喺隔離點會唔知咩料
臨尾話vecna未死然後hawkins變天個下配經典開場bgm真係有種下季真係終局之戰嘅感覺
下季等幾年之後又可以再重溫一次s1-s4
enzo呢兩集戲份唔多 但好搶眼
今季係infinity war 下季係end game
001 比人打到咁都唔死得
4個𡃁仔最好戲一定係dustin
最後同eddy uncle個幕演到我都眼濕濕
Mike專心夾band仲好啦
3-4耐到我已經唔記得左部分劇情
好難講,咁耐冇見,同埋唔會諗自己老死鍾意自己掛
好感人
反而唔記得第2季
吳唱k 衝動派
骨折都仲有機會可以醫返 盲咗就應該真係救唔到 佢哋仲約咗一齊去睇戲架
編劇鍾意佢啲胸毛
但s4已經落塵又死曬d花仲跳時間?
早兩日講左會有衍生作品,時間線係S5同時段
如果導演補多個鏡頭係 另一邊既mike會好睇啲

Wil講完喊 一個closeup
霸補一個mike
講左下季唔洗再等三年
S4同S5劇本應該係一齊寫既
我諗下年年尾或者後年上半年就會上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞