[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(3) Vol 2即將上線!

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
eddie你今次真係做咗英雄啦
可能係第五季 會唔會Max比11救返
但will 一直fit in唔到再比vecna 吊起講幾句
就死咗成為vecna殺嘅第四個人 /變反派
算啦好似太唔合理但我情願下季will變反派
都好過依家做路人咁
應該time jump 3年半去到89年聖誕,喺除夕打完,對應80年代結束
終於睇完了 真係好正 差唔多4個鐘都無悶場
Btw Joyce真大波係咩事
老母太紅, 所以暫時保得住
不過 Maya Hawke 似可以紅
Will死會暴動
S1S2 經歷咗咁多都冇事
呢個真
唉 Eddie
幾撚想佢地死,成班熱血撚連埋個鎮既市民都9下9下
Max已經係第4個人 Lucus咪話佢死咗1分鐘定幾分鐘 係死後11再比記憶佢睇先有返意識變植物人
雖然feel到eddie死硬
但係最後打蝙蝠一啲火攻都唔帶係身
啲蝙蝠沖哂入個陣地個時 成個陣地點火都死一堆
eddie之後都唔洗俾咁多隻蝙蝠咬呀
今次原來唔係匯合 各小隊遠距離幫拖 算係有驚喜
仲有11最後就輸個種絕望
同埋max又好似死又好似唔洗死 最後以為佢死 點知又變植物人
最後都好緊湊 算交到功課啦
第3季個神匯合應該係無得輸
但佢今次三線各有各做
係令到有啲角色變咗行行企企冇乜建樹
但應該都係新嘗試,唔再重複以往
同埋變咗電影節奏呢個都好勁

收貨啦
其實真係好難怪個籃波撚,佢條女咁樣死,你估佢好似班𡃁仔咁之前幾季去過咁多次upside down咩,正常人都當佢地邪教獵殺啦,一開始sinclar同max解釋都俾人當佢傻仔痴線佬,係親眼見過之後先信
佢係rock
Fuck you basketball MK
最後will 同 mike 講 vecna 未死 話一定要殺死佢
氣氛綳緊

呢個時候

mike 好隨意講一句

we will

阿will 都費事望佢

老婆咗笑出聲 我接住大笑

mike 拜托可以入戲嗎
我以為佢有可能係救/保護Dustin而死 點知係自己一個衝左出去引蝙蝠
Dustin 同Eddie 阿叔個Part ,2條友勁好戲
harrington 表曬白之後竟然唔駛死

真係生不如死咁尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞