[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(3) Vol 2即將上線!

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
係成個系列敗筆 零討論
在藍球撚角度佢真係救緊人

親眼見到max上身更加堅信係邪教組織殺緊人

俾著係我已經一槍爆左Lucas頭再諗救人,佢已經好冷靜叫Lucas停左儀式想救番max先
慘撚到毒到打破埋第四面牆
都有啲道理既
見佢分兩個vol出以為今季已經最後一季
忽然覺得11已經長大成人
pad ja ma?
佢畫幅畫明明係自己想送俾Mike
到最後都係要講大話
話係 El 要佢畫

一心都只係想成全Mike同Eleven
永遠將自己嘅感受放到最後

其實第三季開始已經講緊will係gay
今季直頭講到勁明
點解仲可以咁多人問佢係咪gay
eddie munson 係個大笨蛋
慶幸嘅係steve最後一支公都唔係同返nancy一齊
佢同robin係最襯,屌你點解robin要係les
同埋robin都算
Will好明顯似第三者多,唔會有好收尾
如果唔係佢地條線本身有問題其實咁寫都幾特別/反常
如果唔係首 “Running Up That Hill” 神救埸,靠Mike 講對白其實埸戲有啲尷尬
Mike啲戲麻麻地
Dustin同eddie uncle嗰場正好多
好彩max 冇死
以為真係死左
死咗可能更好
慘過死
Will 好撚好戲,車入面同Mike嗰幕
全部細路係得Mike 啲戲冇進步過,屎到
無腦既共產黨,上級話唔好開槍就盲跟
其實對Mike 嘅角色發展係有啲失望
S1 佢真係 heart of the party又有腦
係佢信 Will 未死
堅持要自己同 Dustin Lucas El 搵佢番嚟

S2 係佢察覺Will 有問題
係佢同Joyce叫番醒Will

S3S4 佢根本只係El’s boyfriend 而唔係 Mike

S1嘅時候講Mike Lucas Dustin Will 四個好好朋友
又醒目一齊贏science fair
而且4個都各有性格
唔知點解自從第2季都冇點見過佢哋一齊
成個party 而家係好似得番Dustin係識諗計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞