[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(3) Vol 2即將上線!

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
個肥叔叔好好人
Max專屬戰歌
間簿餅店個個員工都high 大咗 my dude
最慘真係冇人知道佢係英雄 個個真係信哂新聞講嘅咁
臨尾阿叔搵佢嗰幕
9成時間都係靠El打怪

今集Steve果隊終於有番啲作用
batman
有啲問題其實都想知答案

1. 點解俄佬會 Keep 到啲在生嘅demogorgan?
明明S3尾個Gate 已經閂咗點解S3最尾嗰幕有隻未死?俄佬喺S3開Gate 係咩目的?

2. Henry Creel/ 001-016啲 powers 係點嚟?同佢哋父母有冇關係?Terry Ives 係因乜事俾人捉?011係咪因為Terry Ives 同 Brenner 一齊做實驗所以有超能力?

3. 點解Demogorgan一開始揀Will嚟捉?佢唔似Barb 冇流血,target 佢有冇特別原因?

4. Max 個靈魂係咪俾 Vecna 攞走咗 有講過 Vecna 殺嘅人係會成為Vecna 嘅一部分,包括佢哋嘅記憶,所以可能Max 係喺 Vecna入面
Lucas 點解唔唱兩嘴running up that hill
其實如果唔係籃波撚max可能唔使搞到咁
話晒Lucas可以喺max飛起嗰陣俾歌佢聽
呢套劇真係好難估呀
Max已經有過一幕爭啲死點都諗唔到Vecna會再搞多次佢
之前都係諗住都係Steve, Jonathan, Eddie佢哋可能會死啫心理準備搞錯晒
單純講係間屋發生嘅事

其實藍球撚個反應係合理

正常無接觸過前三季發生嘅事(而且唔係一時三刻可以解釋清楚),見到咁嘅情境,真係會信係邪教做緊某啲儀式

當然佢都係個好魯莽嘅人
According to a new report from the Wall Street Journal (which mostly focuses on Netflix's upcoming cost-saving measures), Stranger Things is one of the streaming giant's biggest-budget shows, and the new season had a per-episode cost of $30 million.
又重本啲演員又全部都咁好戲

其實想知其實Netflix點樣回本 次次都咁重本 仲有演員嘅片酬
到底係呀一操縱mind flayer
定係mind flayer指示呀一
次次都係長髮攣毛男死

S3 Max呀哥

S4 Eddy
Google完片酬都好似算幾慳皮下 後生主角團同Winona Ryder, David Harbour佢哋都爭好遠下咁 可能貴在啲crew嘅人工同CG嗰啲?
講到回本都幾擔心Netflix有冇咁多錢拍啲咁大制作嘅自家製劇特別係個市場競爭都係越尼越大 唔好冇錢玩到啲劇爛尾呀
所以咪唔比你share AC
個幾條友煩到癲
睇返Joyce 後生原來好靚

證明你好後生
擊殺依條籃波撚
仲以為今季last
應該係1造隻mind flayer出嚟
啱啱睇完vol. 2
Mike件衫真係睇親都覺得似百老匯件制服咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞