Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
入場支持係讚嘆湯佬毅力
同埋之後會keep住留意導演既新作
感覺充滿期待
連老屎忽舊作續集都拍到咁好
其實機師係咪真係就快唔需要
如果無人機做到program點飛就點飛, set好哂路線
真係100%精準喎
其實鵝哥嘅死真係唔關牛哥事,F14 canopy設計係有問題,之後出嘅指引都叫pilot等佢開晒先好eject,其實雞哥真係怪錯牛哥

https://theaviationgeekclub.com/f-14a-tomcat-pilot-tells-the-story-of-the-real-life-goose-and-explains-how-nick-bradshaw-could-have-survived-the-flat-spin-featured-in-top-gun-movie/
Iceman有能力又聽話
你係軍方會升邊個先?
應該係個腦空白左
佢抽高架機然後彈射係惟一選擇
如果rooster走唔到而爆機一齊死
佢覺得對唔住呆頭鵝
Ultra hd要用咩機播
我覺得小型無人機係主流
ps5 / xbox / 4k bd player

或者電視睇digital 版,如果同1一樣既咁個digital code 應該係itunes 版黎
睇第一集
iceman一開始就係屌鳩maverick好dangerous
無teamwork,成鳩日掉底自己個wingman (好似今集hangman咁)

所以iceman係同maverick一樣有技術嘅人才,但同時好注重order同teamwork
佢上位上得快好正常
班學生有叫佢做legend喎
雷神我會狗衝入場
其實得hangman同rooster對佢唔客氣姐
前者係性格問題,後者係私人恩怨
好撚型
原本諗住呢個星期去k11睇,諗諗吓都係等特別場
年紀最大戰機師去到54歲 無特別限制 做到就得
比下面阿蛇姐,佢地係由湯蛇親自揸架F18證明佢作講嘅要求係做到,佢地先真正服左湯蛇
導演新作 同雞仔雷神套spiderhead
Netflix 有
爛到仆街
Maverick 好睇我覺得湯佬功勞大過導演
大好撚多 佢每個shot 都要湯佬點頭先過
導演用途主要用係審美上
本身都唔預tom cruise出征
點知佢證明到個plan係work嘅咪由佢帶隊
其實會唔會湯先係incharge,Joseph係掛名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞